Cîmpeanu: Cazarea în cămine va fi prioritizată pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Prevederea va fi în noul ordin comun cu regulile pentru învățământ

1.673 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Cazarea în cămine va fi prioritizată pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, a anunțat ministrul Educației la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Sorin Cîmpeanu a mai spus că această prevedere va fi inclusă în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății „la cererea tuturor universităților din România”.

„O prevedere clară, la cererea tuturor universităților din România. Un articol care va prevede prioritate la cazare în căminele din campusurile studențești pentru studenții vaccinați. Prioritate la cazare pentru cei vaccinați, pentru posesorii certificatului verde, pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile: în acest fel ne vom putea apropia de normalitate și în mediul universitar. În USAMV București toate cursurile vor fi susținute online însă lucrările practice, seminariile vor fi susținute cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Țin să vă reamintesc tuturor, colegi, cadre didactice și studenți, că Legea Educației Naționale, ordonanța 75, prevăd formele de învățământ în învățământul preuniversitar: cursuri de zi și cursuri seral, în învățământul universitar cursuri de zi cu frecvență, cu frecvență redusă și învățământ la distanță. Niciuna din reglementări nu permite altfel decât prin excepție învățământul online”, a mai spus oficialul.

Ministrul a precizat că în campusul USAMV circa 80% din studenții cazați sunt vaccinați.

Noul ordin comun prevede:

“Beneficiază de prioritate la cazarea în cămine studenții care sunt vaccinați cu schemă completă de vaccinare și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și cei care au fost confirmati pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv. Dovada vaccinării sau vindecării se face pe baza certificatului digital al UE pentru COVID”.

  • Aproximativ 400 mii de studenți în ciclul de licență încep facultatea, din care sub 55 de mii sunt la particular, potrivit statisticilor publicate de Ministerul Educației, analizate de Edupedu.ro. Anul universitar 2021-2022 a început pe 27 septembrie la unele universități și pe 1 octombrie în altele.

Din punct de vedere al efectivelor de studenți din ciclul de licență, acesta este anul cu cel mai mic număr de tineri înscriși în învățământul superior.

Analiza integrală aici.

5 comentarii
  1. Nu inteleg. Anul universitar a inceput, studentii au fost deja cazati, au contracte incheiate pe tot anul universitar. Dupa ce apare ordinul, vor fi dati afara cei nevaccinati si invitati vaccinatii? Daca voiau o astfel de prevedere, nu o puteau da din timp?

  2. Asa se intampla cand acceptati sa fie unele categorii discriminate, acum se trece la urmatoarea categorie. Se incalca dreptul la educatie dar la ce sa te astepti cand ei isi incalca legile lor, zile de nastere in parlament, congres cu 5000 de oameni, eliminarea de 6 la mie, etc.

    1. Prioritizeaza o…ula
      Exact cum au tipat ca prioritizeaza vaccinatii sa nu intre in online. Minciuni. Acum baga tot de-a valma in online la primul fas dintr-o clasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

De ce atrage România din ce în ce mai mulți studenți francezi la medicina veterinară? Secțiile în engleză și franceză de la Facultatea din Cluj sunt tot mai căutate, deși taxele și costul vieții au crescut

Aproape fiecare al doilea tânăr medic veterinar din Franța a studiat într-o altă țară din Uniunea Europeană. Cu un examen de intrare mai puțin solicitant și beneficiind de recunoașterea diplomei,…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

QS World University Rankings by Subject – Universitatea din București anunță că este prima la nivel național în 6 subdomenii de studii și singura universitate din România prezentă în subdomeniile „Lingvistică” și „Fizică și astronomie”

Universitatea din București figurează în trei dintre cele cinci domenii analizate: Arte și Științe Umaniste, Științele Naturii și Inginerie și Tehnologie, conform clasamentului QS World University Rankings by Subject, anunță…
Vezi articolul