Cîmpeanu, despre Cumpănașu: Delimitarea mea și a Ministerului Educației este foarte clară / Cumpănașu, în 2018, despre Cîmpeanu: Prieten drag, pe lângă prietenie mi-a făcut onoarea de a fi și vicepreședinte CNMR

3.042 de vizualizări
Foto: Colaj CNMR
“Delimitarea mea și a Ministerului Educației este foarte clară în raport cu acest subiect”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena3, întrebat de asocierea sa cu Alexandru Cumpănașu. În trecut Cîmpeanu a fost vicepreședintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), organizație condusă de Cumpănașu. Acesta din urmă declara public că Sorin Cîmpeanu îi este “prieten drag”.

Moderator: Pentru că numele dumneavoastră a fost asociat cu cel al domnului Cumpănașu, ați fost criticat în acest scandal al momentului pentru că ați avut o funcție în acea coaliție prezidată de domnul Cumpănașu, cum răspundeți criticilor?

Sorin Cîmpeanu: “Cred că jumătate din țară a fost asociată cu acest subiect în vremea în care lucrurile nu arătau nici decum atât de grav pe cât arată acum din perspectiva nevoii de echilibru. Sistemul de educație are nevoie de echilibru și nu are nevoie de perturbări suplimentare în raport cu cele există deja la nivel obiectiv.

Cu alte cuvinte peste problemele cronice ale sistemului de educație din România s-au suprapus acum probleme sanitare, mai sunt și probleme economice, mai sunt și probleme de altă natură, nu este nevoie de perturbări suplimentare.

Nu este nevoie de fracturi între elevi și profesori, este nevoie de înțelegerea tuturor pentru a putea traversa cât mai bine și cât mai curând această perioadă de criză.

Delimitarea mea și a Ministerului Educației este foarte clară în raport cu acest subiect”.

Foto: CNMR/Sorin Cîmpeanu alături de Alexandru Cumpănașu, Simion Hăncescu, Marius Nistor, Anton Hadăr

Pe 18 aprilie 2018, de ziua actualului ministru al Educației, Cumpănașu asista în calitate de “prieten drag”, la primirea de către Cîmpeanu a titlului de Doctor Honoris Causa din partea ASE București.

“Sorin Campeanu, prieten drag implineste o frumoasa varsta…Tot azi, de ziua lui, primeste titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Stiinte Economice. Pe langa prietenie mi-a facut onoarea de a fi si VicePresedinte CNMR din partea Consiliului National al Rectorilor! La multi ani Sorin!. Felicitari pt azi, pt eleganta si discretia cu care faci lucruri!”, scria Cumpănașu pe Facebook.

Alexandru Cumpănașu a primit de la sistemul de educație contracte de zeci de milioane de lei. Cumpănașu este președintele Coaliției pentru Modernizarea României, un ONG care a reunit sub umbrela sa zeci de alte asociații, instituții, universități. Consiliul Național al Rectorilor s-a suspendat pe termen nelimitat din acest ONG, înaintea alegerilor prezidențiale din 2019, la care Cumpănașu a candidat.

Alexandru Cumpănașu are peste 500.000 de urmăritori – majoritatea copii și adolescenți – pe platforma socială chinezească TikTok, unde postează zilnic zeci de clipuri în care critică profesorii și sistemul de educație, cărora le adresează deseori cuvinte disprețuitoare. Mai mult, Cumpănașu are dese episoade în care țipă sau face aluzii cu tentă sexuală la adresa tinerilor.

Poliția Capitalei s-a autosesizat și face verificări în cazul postărilor și discuțiilor lui Alexandru Cumpănașu pe rețeaua socială chinezească TikTok.

Foto: colaj CNMR


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eliminarea discriminării create printr-un articol din proiectul legii Educației, solicitată și de FePAL, Asociația Mame pentru Mame, SUPRA și Părinții cer schimbare, după apelul FEDRA și RO TSA la care s-au alăturat peste 150 de organizații și peste 6.300 de semnatari

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL), alături de Grupul civic Părinții cer schimbare, Asociația SUPRA, Asociația Mame pentru Mame, solicită eliminarea prevederilor discriminatorii incluse în proiectul legii învățământului…
Vezi articolul

Reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate școlile, fără scenarii diferențiate, posibilă doar cu teste rapide non-invazive și alte trei condiții îndeplinite, susține Cîmpeanu. Apel public către Vlad Voiculescu să facă el licitația pentru aceste teste, după ce îi pasase responsabilitatea

“Mizăm foarte mult pe sprijinul Ministerului Sănătății pentru implicare în vederea asigurării unei protecții sanitare corespunzătoare în școlile din România”, potrivit unui apel public făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul