Cîmpeanu, despre noua formulă de calcul a ratei de infectare: „Introducerea focarelor în rata de infectare nu va afecta atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile”

8.279 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Noua formulă de calcul a ratei de infectare nu va afecta „atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile” în localitățile mari, foarte puține școli putând ajunge în scenariul roșu, odată cu depășirea cifrei de 3 la mia de locuitori, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi, într-o intervenție la Antena 3. Amintim că rata de incidență COVID este mai nou calculată cu tot cu infectările din focare, potrivit propunerii oficiale a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU, la prelungirea stării de alertă din 10 februarie.

„Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari. Dacă este vorba de introducerea unui focar precum un cămin de bătrâni sau un spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este posibil ca acea localitate să fie dusă direct în scenariul de carantină.

Nu același lucru se va întâmpla și în localitățile mari, deci introducerea focarelor în rata de infectare ar urma să nu afecteze atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile (…) Scenariile sunt clar definite în acest moment.

Această introducere a focarelor, noua modalitate de calcul a ratei de infectare nu va genera perturbări majore într-un număr semnificativ de școli din România. Sigur că da, va ridica rate de infectare, va duce unele școli, dar foarte puține, într-un scenariu care să nu mai permită altceva decât prezența copiilor din grădinițe și a elevilor din învățământul primar. Repet nu vor fi multe, am făcut o diferență între cele două abordări, cu și fără focare, iar diferența nu va fi mare din fericire”, a declarat Cîmpeanu.

Foto: gov.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

După 66 școli renovate în ultimii 3 ani, în care învață peste 10.000 elevi, Asociația BookLand anunță construcția de școli etalon care să asigure și un pachet complet de servicii, inclusiv metodă de predare, conținut educațional și locuri de muncă după absolvire / Vor fi puse gratuit la dispoziția copiilor din rural

Construcția de școli etalon care să asigure și un pachet complet de servicii, inclusiv metodă de predare, conținut educațional și locuri de muncă după absolvire, anunțată ca proiect pentru următorii…
Vezi articolul

Instanța a respins cererea primarului Băluță pentru evacuarea clădirii Colegiului Național „Gheorghe Șincai” în vederea începerii lucrărilor de reabilitare

Judecătoria Sectorului 4 București a respins miercuri cererea primarului Daniel Băluță pentru evacuarea Colegiului Național „Gheorghe Șincai” în vederea începerii lucrărilor de reconsolidare a clădirii. Amintim că Primăria Sectorului 4…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2023. Modificări la calendarele oficiale, anunțate într-o erată de Ministerul Educației: etapa județeană de Fizică este mutată duminică, 5 martie / Naționala de Informatică se ține în 1-5 aprilie

Ministerul Educației (ME) a publicat vineri după-amiază, 3 februarie, un document – erată pentru calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023 pe care le-a anunțat în urmă cu…
Vezi articolul

VIDEO „Credeți-mă, nu voi insista să terminăm repede. Repede este ultimul criteriu“, spunea Klaus Iohannis, în 2018, despre aprobarea legilor România educată, despre care Ligia Deca a anunțat joi că vor fi trecute prin Parlament în procedură de urgență, ca să fie aplicate „în cel mai scurt timp posibil“

Proiectele legilor Educației vor trece prin Parlament într-o procedură de urgență, dezbătute într-o comisie comună, conform declarației ministrei Educației Ligia Deca, fost consilier prezidențial la Cotroceni. „În cel mai scurt…
Vezi articolul