Cîmpeanu, despre noua formulă de calcul a ratei de infectare: „Introducerea focarelor în rata de infectare nu va afecta atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile”

8.276 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Noua formulă de calcul a ratei de infectare nu va afecta „atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile” în localitățile mari, foarte puține școli putând ajunge în scenariul roșu, odată cu depășirea cifrei de 3 la mia de locuitori, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi, într-o intervenție la Antena 3. Amintim că rata de incidență COVID este mai nou calculată cu tot cu infectările din focare, potrivit propunerii oficiale a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU, la prelungirea stării de alertă din 10 februarie.

„Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari. Dacă este vorba de introducerea unui focar precum un cămin de bătrâni sau un spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este posibil ca acea localitate să fie dusă direct în scenariul de carantină.

Nu același lucru se va întâmpla și în localitățile mari, deci introducerea focarelor în rata de infectare ar urma să nu afecteze atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile (…) Scenariile sunt clar definite în acest moment.

Această introducere a focarelor, noua modalitate de calcul a ratei de infectare nu va genera perturbări majore într-un număr semnificativ de școli din România. Sigur că da, va ridica rate de infectare, va duce unele școli, dar foarte puține, într-un scenariu care să nu mai permită altceva decât prezența copiilor din grădinițe și a elevilor din învățământul primar. Repet nu vor fi multe, am făcut o diferență între cele două abordări, cu și fără focare, iar diferența nu va fi mare din fericire”, a declarat Cîmpeanu.

Foto: gov.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul electoral pe Educație lansat de Dan Barna, pentru prezidențiale: Educația va primi 6% din PIB “până la finalul mandatului”, trebuie să ne plătim profesorii așa cum plătim medicii sau magistrații

“Până la finalul mandatului meu de președinte, Educația va primi 6% din PIB”, spune Dan Barna, în broșura-program lansată astăzi de candidatul USR PLUS la prezidențiale. “Inspectoratele școlare sunt instituții…
Vezi articolul

Există specialişti care doresc să se angajeze în universităţi, însă procedura birocratică este stufoasă, atrage atenția rectorul Universității Politehnica din Timișoara/ Vom avea o criză atât în sistemul universitar, cât şi în piaţa muncii, dacă nu se iau măsuri

La Universitatea Politehnica Timişoara, în ultimii ani a scăzut cu 10% gradul de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare, pentru că din sistem au ieşit foarte mulţi profesori, atrage…
Vezi articolul

Președinta ARACIP a folosit o diplomă care „nu poate fi echivalată cu diplomă românească de licență în drept” pentru a se angaja consilier juridic la o primărie, la Casa de Pensii București și pentru înscrierea la master. Tatiana Tutunaru: Nu este problema mea că un angajator încalcă legislația

Președinta Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, Tatiana Tutunaru, s-a înscris la masteratul de Drept pe baza unei diplome, obținută în Republica Moldova, neechivalată de Statul român. Potrivit…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat PSD la Educație: Se va reveni asupra deciziei doamnei ministru Deca de a-mi retrage atribuțiile de secretar de stat. Am fost chemat de dimineață la dumneaei în birou și informat că, urmare a postării mele publice cu poziția PSD privind legile educației, îmi retrage atribuțiile

Florian Lixandru, secretarul de stat PSD de la Educație căruia ministra Ligia Deca i-a retras în această dimineață atribuțiile de secretar de stat, a declarat în această seară, la B1…
Vezi articolul