Cîmpeanu: „Evaluările de la a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi organizate cel mai probabil în aprilie”

8.524 de vizualizări
Evaluare clasa a IV-a 2019
Foto: Pexels.com
Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc anul acesta cel mai probabil în luna aprilie, a anunțat luni seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. El a explicat că un ordin de ministru în acest sens este în lucru la minister și urmează să fie promovat săptămâna aceasta sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare.

„Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a întotdeauna au fost organizate în lunile aprilie-mai. Întreg Ministerul Educației consideră foarte importante aceste evaluări. Ele vor fi organizate cel mai probabil în aprilie pe baza unui ordin de ministru care va fi promovat dacă nu în această săptămână, atunci la începutul săptămânii viitoare prin care vom fixa și datele și condițiile. Unde suntem din punct de vedere al competențelor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a după aproape un an de predare online, asta vrem să aflăm”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Anul trecut, Evaluările Naționale de la a II-a, a IV-a și a VI-a au fost anulate printr-un ordin de ministru publicat pe 6 aprilie în Monitorul Oficial, la mijlocul stării de urgență care a durat două luni în primăvara lui 2020, timp în care toate orele s-au făcut online.

Sursă foto: Pexels.com


6 comments
 1. Analfabetism functional asta veti vedea dl ministru si ceilalti care au fost inaintea dvs.Vom fi pe locuri fruntase.Pe cine veti da vina?Scoala online nu va avea nicio vina..sigur copii vor fi cei mai vinovati pentru ca nu si-au primit tabletele la timp(am trimis o cerere la Min Invat pt a cere informatii legat de aceste tablete nici pana in ziua de azi nu am primit un nr de inregistrare pt cererea formulata)si cei care nu au urmarit emisiunile educationale televizate pentru cei care nu aveau curent electric.

 2. Aloooo, aloooo, dom’ Ministru!!!! In aprilie in prima vacanta? Sau poate in a doua vacanta? Sau poate in Scoala Altfel? Daca nu, ce mai conteaza, in zilele donaintea Vinerei Mari, nu? Va fi un entuziasm general sa se dea/ evalueze la acele EN. Hello, nenea, eu dupa program atunci ma duc sa-mi pregatesc Pastele si sa bat covoare. S-o crezi ‘neata ca eu stau in saptamana aceea sa-ti evaluez dupa program iar cateva zile pana noaptea si sa-ti fac tampeniile de staristici, chei, coduri, grile etc. Nu vrei sa vin in vacanta poate? Cheama-ti evaluatorii pe care ii platesti la celelalte evaluari, expertii!!!Sunt convins ca toata lumea va fi un entuziasm general sa dea evaluarea inainte de Pasti. Elevi si evaluatori deopotriva. Unde mai pui ca vor musti lucrarile de DUH. Vor fi interesati maxim elevii. Erau si inainte foarte interesati. Iar vor veni directorii cu amenintari de participare pe mocangeala in comisie dupa program. Nu, multumesc. Nu functionez sub acest stil de indrumare.

 3. nici macar o intentie de reforma. aceste evaluari nu sunt alceva decat pierdere de bani si timp. sunt pastrate doar pentru a justifica frecatorii de menta pe salarii mari din minister . invatamantul e la pamant , dar ce sa vezi , cheltuim bani sa aflam asta. absolut nimic despre o reforma. luati cu copy si paste (suneti obisnuiti cu asta), un sistem bun de invatamant din vest .

 4. Vorbe tendențioase.
  Mereu (cu excepția anului trecut) s-au dat aceste tâmpenii de “evaluări” și mereu au fost rezultate mediocre sau submediocre , ca și majoritatea elevilor din aceste generații.
  Iar acum o sa dea vina dl ministru pe…scoala online.
  Domnule ministru, profesorii își făceau datoria în timp ce unii elevi se jucau pe sub bănci pe telefoane sau își scriau unul altuia biletele, ca si în scoala online, când ACEIAȘI elevi nu luau notițe și desenau monștri și alte idioțenii din jocurile care ii preocupa.
  Iar acum, vreți sa călcați în picioare munca profesorilor, folosindu-va de rezultatele slabe ca de obicei, ale acestor elevi. Cei care chiar învață, fie pe băncile scolii, fie la scoala online, sunt prea putini ca să încline vreodată balanta unei generatii în sensul bun.

  1. Că de restul te doare în…cot, dacă nu-s ai tăi… Al tău copil probabil că stă de o lună la căldurică și somnic până la “fără 10” (când intră online)…cu 0 risc la ore- spre deosebire de ai noștri copii (33+ în clasă, câte doi în bancă), iar acum al tău nici două evaluări nu poate da fizic…tot anul școlar. Sau trebuie date de acasă, ca unii să fie ajutați de părinți/meditatori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OMS îndeamnă statele europene la o mai bună protejare a copiilor cu vârste între patru și 15 ani, cea mai afectată categorie de vârstă în prezent / Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, „ultim recurs absolut”

Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îndeamnă marţi, în contextul unei intensificări a epidemiei Covid-19, la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi…
Vezi articolul

VIDEO Primul clip oficial despre copii și școală, făcut de Guvern în ziua începerii școlii, prezentat într-un colaj care începe cu alegerile locale din 27 septembrie. Ideea de echipă, subliniată în mesaj, slogan electoral al PNL și folosită și de alte partide

Primul clip oficial de informare făcut de Guvernul României despre copii și școală a apărut luni, 14 septembrie, pe canalul oficial de Youtube al instituției și a fost publicat la…
Vezi articolul

Vinerea următoare școlile vor raporta rata de vaccinare a personalului pe fiecare structură în parte, nu pe personalitate juridică, așa cum s-a făcut săptămâna aceasta, anunță ministrul Educației, care spune că a ales acest „criteriu de departajare” fiindcă altfel școlile și grădinițele ar fi rămas închise „o bună perioadă de timp”

Vinerea următoare școlile vor raporta rata de vaccinare a personalului pe fiecare structură în parte, nu pe personalitate juridică, așa cum s-a făcut săptămâna aceasta, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.…
Vezi articolul

Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID / Într-o singură săptămână, România a înregistrat peste 2000 de decese

Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a confirmat pentru G4Media Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.…
Vezi articolul