Cîmpeanu: „Evaluările de la a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi organizate cel mai probabil în aprilie”

8.481 de vizualizări
Evaluare clasa a IV-a 2019
Foto: Pexels.com
Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc anul acesta cel mai probabil în luna aprilie, a anunțat luni seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. El a explicat că un ordin de ministru în acest sens este în lucru la minister și urmează să fie promovat săptămâna aceasta sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare.

„Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a întotdeauna au fost organizate în lunile aprilie-mai. Întreg Ministerul Educației consideră foarte importante aceste evaluări. Ele vor fi organizate cel mai probabil în aprilie pe baza unui ordin de ministru care va fi promovat dacă nu în această săptămână, atunci la începutul săptămânii viitoare prin care vom fixa și datele și condițiile. Unde suntem din punct de vedere al competențelor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a după aproape un an de predare online, asta vrem să aflăm”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Anul trecut, Evaluările Naționale de la a II-a, a IV-a și a VI-a au fost anulate printr-un ordin de ministru publicat pe 6 aprilie în Monitorul Oficial, la mijlocul stării de urgență care a durat două luni în primăvara lui 2020, timp în care toate orele s-au făcut online.

Sursă foto: Pexels.com


6 comentarii
 1. Analfabetism functional asta veti vedea dl ministru si ceilalti care au fost inaintea dvs.Vom fi pe locuri fruntase.Pe cine veti da vina?Scoala online nu va avea nicio vina..sigur copii vor fi cei mai vinovati pentru ca nu si-au primit tabletele la timp(am trimis o cerere la Min Invat pt a cere informatii legat de aceste tablete nici pana in ziua de azi nu am primit un nr de inregistrare pt cererea formulata)si cei care nu au urmarit emisiunile educationale televizate pentru cei care nu aveau curent electric.

 2. Aloooo, aloooo, dom’ Ministru!!!! In aprilie in prima vacanta? Sau poate in a doua vacanta? Sau poate in Scoala Altfel? Daca nu, ce mai conteaza, in zilele donaintea Vinerei Mari, nu? Va fi un entuziasm general sa se dea/ evalueze la acele EN. Hello, nenea, eu dupa program atunci ma duc sa-mi pregatesc Pastele si sa bat covoare. S-o crezi ‘neata ca eu stau in saptamana aceea sa-ti evaluez dupa program iar cateva zile pana noaptea si sa-ti fac tampeniile de staristici, chei, coduri, grile etc. Nu vrei sa vin in vacanta poate? Cheama-ti evaluatorii pe care ii platesti la celelalte evaluari, expertii!!!Sunt convins ca toata lumea va fi un entuziasm general sa dea evaluarea inainte de Pasti. Elevi si evaluatori deopotriva. Unde mai pui ca vor musti lucrarile de DUH. Vor fi interesati maxim elevii. Erau si inainte foarte interesati. Iar vor veni directorii cu amenintari de participare pe mocangeala in comisie dupa program. Nu, multumesc. Nu functionez sub acest stil de indrumare.

 3. nici macar o intentie de reforma. aceste evaluari nu sunt alceva decat pierdere de bani si timp. sunt pastrate doar pentru a justifica frecatorii de menta pe salarii mari din minister . invatamantul e la pamant , dar ce sa vezi , cheltuim bani sa aflam asta. absolut nimic despre o reforma. luati cu copy si paste (suneti obisnuiti cu asta), un sistem bun de invatamant din vest .

 4. Vorbe tendențioase.
  Mereu (cu excepția anului trecut) s-au dat aceste tâmpenii de “evaluări” și mereu au fost rezultate mediocre sau submediocre , ca și majoritatea elevilor din aceste generații.
  Iar acum o sa dea vina dl ministru pe…scoala online.
  Domnule ministru, profesorii își făceau datoria în timp ce unii elevi se jucau pe sub bănci pe telefoane sau își scriau unul altuia biletele, ca si în scoala online, când ACEIAȘI elevi nu luau notițe și desenau monștri și alte idioțenii din jocurile care ii preocupa.
  Iar acum, vreți sa călcați în picioare munca profesorilor, folosindu-va de rezultatele slabe ca de obicei, ale acestor elevi. Cei care chiar învață, fie pe băncile scolii, fie la scoala online, sunt prea putini ca să încline vreodată balanta unei generatii în sensul bun.

  1. Că de restul te doare în…cot, dacă nu-s ai tăi… Al tău copil probabil că stă de o lună la căldurică și somnic până la “fără 10” (când intră online)…cu 0 risc la ore- spre deosebire de ai noștri copii (33+ în clasă, câte doi în bancă), iar acum al tău nici două evaluări nu poate da fizic…tot anul școlar. Sau trebuie date de acasă, ca unii să fie ajutați de părinți/meditatori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

(Advertorial) „Podurile” dintre copiii migranți și o viață fără violență de gen. Un proiect de educare a copiilor și perfecționare a profesioniștilor, pentru a preveni violența de gen

Migrația poate fi o experiență traumatică pentru tinerii și copiii care migrează, călătorind uneori mii de kilometri în condiții periculoase, cu acces limitat la mâncare și adăpost. Cei mai expuși…
Vezi articolul

Liliana Preoteasa, Ministerul Educației: Nu putem să judecăm sistemul de învățământ pe baza rezultatelor de la olimpiadele internaționale / TIMSS ia în calcul nu doar rezultatele stricte ale elevilor, ci și contextul social-economic în care își desfășoară acești copii activitatea. Or asta, din nefericire, aș spune că noi nu prea facem

Sistemul de evaluare internațională TIMSS ia în calcul nu doar rezultatele stricte ale elevilor, răspunsul lor la itemii de evaluare, ci și contextul social-economic în care își desfășoară acești copii…
Vezi articolul