Cîmpeanu: Vom avea o întâlnire pentru a pune la punct detaliile de vaccinare a elevilor. Probabil este nevoie și de prezența părinților la momentul vaccinării

1.761 de vizualizări
Foto: gov.ro
Am stabilit cu domnul colonel Gheorhgiță că vom avea o întâlnire pentru a pune la punct detaliile de vaccinare  a elevilor, a declarat miercuri la Antena3 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a dat declarația în contextul în care era prezentat un reportaj despre vaccinarea elevilor de peste 16 ani la un colegiu din Deva.

Cîmpeanu a mai spus că „deocamdată, știm foarte bine că nu sunt încă autorizate vaccinurile pentru persoanele cu vârste sub 16 ani”.

„Probabil că într-o lună, două luni, vom avea autorizate aceste vaccinuri (n.red. cele pentru persoanele cu vârste între 12-16 ani), situație în care, împreună cu coordonatorul campaniei naționale de vaccinare și Ministerul Educației vom vedea care este cea mai bună strategie pentru a oferi această oportunitate elevilor care doresc să se vaccineze. Este nevoie de acordul părintelui și probabil este nevoie și de prezența părinților la momentul vaccinării”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar putea începe din toamnă, în România, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Mai exact este vorba despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă, iar în Statele Unite a și primit-o.

Foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Nu există o campanie de vaccinare a profesorilor, fiecare se înscrie la programare când dorește / Elevii cu boli cronice pot fi înscriși de aparținători / Programarea începe pe 15 ianuarie – Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

Profesorii, care fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, se pot înscrie, începând din data de 15 ianuarie, la vaccinare dacă doresc acest lucru, însă nu există o…
Vezi articolul