Cîmpeanu: Vom avea o întâlnire pentru a pune la punct detaliile de vaccinare a elevilor. Probabil este nevoie și de prezența părinților la momentul vaccinării

1.754 de vizualizări
Foto: gov.ro
Am stabilit cu domnul colonel Gheorhgiță că vom avea o întâlnire pentru a pune la punct detaliile de vaccinare  a elevilor, a declarat miercuri la Antena3 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a dat declarația în contextul în care era prezentat un reportaj despre vaccinarea elevilor de peste 16 ani la un colegiu din Deva.

Cîmpeanu a mai spus că „deocamdată, știm foarte bine că nu sunt încă autorizate vaccinurile pentru persoanele cu vârste sub 16 ani”.

„Probabil că într-o lună, două luni, vom avea autorizate aceste vaccinuri (n.red. cele pentru persoanele cu vârste între 12-16 ani), situație în care, împreună cu coordonatorul campaniei naționale de vaccinare și Ministerul Educației vom vedea care este cea mai bună strategie pentru a oferi această oportunitate elevilor care doresc să se vaccineze. Este nevoie de acordul părintelui și probabil este nevoie și de prezența părinților la momentul vaccinării”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar putea începe din toamnă, în România, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Mai exact este vorba despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă, iar în Statele Unite a și primit-o.

Foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rafila: S-a folosit acest pretext, că deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri / Studiile arată că nu influențează semnificativ evoluția epidemiei / Sănătatea mintală a copiilor nu a fost pusă niciodată în balanță

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că afirmațiile de tipul „deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19” nu sunt altceva…
Vezi articolul

Mihai Bobonete, mesaj pentru elevi: „Stați acasă, pentru că în vremurile astea e foarte important să fii deștept, nu să fii prost, ca să pot să tragi o concluzie și să poți să ai propriile păreri”

Actorul Mihai Bobonete transmite un mesaj elevilor și studenților care stau acasă zilele acestea, după suspendarea cursurilor ca măsură de prevenție a răspândirii infecției cu coronavirus. Reamintim că miercuri a…
Vezi articolul