Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar putea începe din toamnă – Valeriu Gheorghiță

2.894 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar putea începe din toamnă, în România, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivit News.ro.

Mai exact este vorba despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.

„Am văzut că compania Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a declarat Gheorghiță duminică seara la Digi24.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
Studiu: Vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

2 comments
  1. Să vedem câți părinți vor fi de acord să își vaccineze copiii, că pe profesori îi acuză că nu se vaccineaza…
    Părinții nu sunt de acord să fie testați copiii, dar să se vaccineze?
    Deci, dacă se vaccineaza elevii, părinții nu vor mai fi îngrijorați!
    Eu, personal, abia aștept să fie vaccinați toți elevii (cu excepția elevilor care nu o pot face din motive medicale), ca să nu mai fie părinții îngrijorați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Aproape 177 de mii de angajați vaccinați în învățământul preuniversitar. Procentul este de 66,5% – anunță ministrul Educației: Am solicitat tuturor școlilor să afișeze pe site-urile proprii proporția profesorilor vaccinați

Rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de 66,5% în învățământul preuniversitar, a anunțat ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews.ro. Sorin Cîmpeanu a spus că datele sunt obținute…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor despre greva generală a profesorilor: “Susținem protestele din educație”, dar acestea “au un impact negativ imens” asupra școlii / “Nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională”

“Susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm…
Vezi articolul

Nicio școală cu toaletă în curte nu a fost modernizată în ultimul an, sub ministrul Deca: PNL anunță cifre similare cu cele declarate de fostul ministru Cîmpeanu în septembrie 2022 / Actualul premier Ciolacu declara atunci că toaletele din fundul curții trebuie să dispară din “România educată”

Nicio școală cu toaletă în curte din cele 180 luate în evidența lunii septembrie de anul trecut n-a fost modernizată până acum, cu două săptămâni înainte să înceapă noul an…
Vezi articolul