Cine sunt câștigătorii “Coperta Anului” 2021, concurs lansat de Dreamstime, cu premii de 7.500 de euro

357 de vizualizări
Afiș oficial / Foto: Dreamstime.com
Concursul “Coperta Anului 2021 în România” a ajuns la final și și-a anunțat câștigătorii. Destinat ilustrațiilor de copertă de carte, a fost lansat de Dreamstime, cea mai mare comunitate de imagini stock din lume, alături de partenerii Cărturești și PressOne. Au participat editurile sau graficienii care au publicat cărți cu coperți originale în perioada 2020-2021.

La concurs au fost acceptate atât coperțile care folosesc materiale stock, cât și cele cu conținut exclusiv original. Iată care sunt coperțile câștigătoare:

Premiul special – 3.000 de euro / Copertă pentru cartea “Christine”, scrisă de Stephen King
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “Reprezentarea unui roman clasic al lui Stephen King, despre o mașină diabolică, un coșmar pe patru roți, dar care prinde în mrejele seducției un tânăr neștiutor.”
  • Autor copertă: Alexandra Florescu de la Nemira Publishing House.
Premiul I – 2.000 de euro / Copertă pentru cartea “Prietenii lui Năsuc. Vol. 2: Copacul din casă”, scrisă Christina Elena Gheorghiu
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “Prietenii lui Năsuc. Copacul din casă este o poveste cu textură pufoasă de fular și codiță de șoricel. Cu cinci codițe de fapt! Năsuc și șoriceii din gașca lui cad pradă poftelor și pornesc într-o aventură de sărbători atunci când le atrage atenția mirosul îmbietor din bucătăria doamnei Toma. Merită orice efort pentru a ajunge la turta dulce și la fursecurile proaspete. Echipată corespunzător cu mutrițele simpatice ale celor cinci prieteni, cu căciulițe împletite și fonturi jucăușe, coperta transmite atmosfera fericită și chițăitoare a întregii povești.”
  • Autor copertă: Oana Bădică de la Grupul Editorial ALL.
Premiul al II-lea – 1.500 de euro / Copertă pentru cartea “Orizuru”, scrisă de Em Sava
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “O colecție de povestiri scurte pe care le leagă tema zborului, ca metaforă. Un element grafic conex temei este cocorul origami japonez, orizuru, care dă și titlul cărții. Tabloul din fundalul copertei 1 este creația pictoriței Iulia Schiopu, care a a fost de acord cu folosirea imaginii. Fundalul din partea de sus a imaginii a fost extins în Photoshop pentru crearea spațiului negativ destinat textului. Paleta coloristică a textului a fost aleasă din nuanțele cheie ale tabloului. Am căutat să introduc atractivitate și surpriză prin felul în care ornamentele curbilinii interacționează cu textul și cu detaliile picturii. Fonturile folosite sunt Kage și Baskerville Old Face. Elementele decorative provin din setul Osgard Swash Extras.”
  • Autor copertă: Sandra Hanna Segal de la editura Siono.
Premiul al III-lea – 1.000 de euro / Copertă pentru cartea “Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu”, scrisă de Laura Pănăzan
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “În viața oricărui cuplu există tensiuni. Când unul dintre parteneri devine agresiv, celălalt tinde să se retragă în sine, să se aricească. Uneori ariciul este bărbatul și dulăul este femeia, alteori rolurile se inversează. Ilustrația copertei este o invitație la lectură pentru orice cuplu care dorește să-și îmbunătățească relația.”
  • Autor copertă: Ana Maria Savu de la editura Letras.

Consultă restul coperților participante care se bucură de abonamente la serviciul de imagini al Dreamstime.com aici.

Vezi și: Coperta anului – concurs cu premii de 7.500 de euro, deschis pentru graficieni și edituri care au publicat cărți cu coperți originale în 2020 și 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației vrea o a doua probă de limbă străină la BAC: Vom vedea în ce măsură putem să introducem aceste competenţe de limbă străină înainte de primul Bacalaureat care ar putea să se organizeze începând cu anul 2027, dacă pachetul legislativ va intra în vigoare începând cu septembrie 2023

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este foarte important ca, alături de competenţele digitale, să fie susţinute şi competenţele de comunicare în limbi străine, subliniind că își dorește o…
Vezi articolul

DOCUMENT Încep conferințele și webinariile la care vor participa secretarii de stat și reprezentații tuturor școlilor și grădinițelor. Pe lângă revenirea copiilor la școală cu prezență fizică „se va analiza” și „formarea continuă a cadrelor didactice, necesitatea de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor”

Din 8 aprilie încep webinariile și conferințele tematice pe care Ministerul Educației le organizează cu toate școlile și grădinițele din România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Campania vine după…
Vezi articolul

Demiteri în criza guvernamentală: premierul PNL Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației, propuși de USR-PLUS

Secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării, Inovării și Diigtalizării (MCID) și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației se numără printre oficialii din ministere propuși…
Vezi articolul

Ministerul Educației a scos informatica din aria de discipline STEM prin legea educației Deca-Iohannis. Științele, tehnologiile, ingineria și matematica primesc cu 33% mai mulți bani pentru bursele studenților, facultățile de informatică nu

Nicio facultate cu programe de studii în informatică din țară nu va putea primi cu 33% mai mulți bani pentru fondul de burse și protecție socială per student, așa cum…
Vezi articolul