DOCUMENT Încep conferințele și webinariile la care vor participa secretarii de stat și reprezentații tuturor școlilor și grădinițelor. Pe lângă revenirea copiilor la școală cu prezență fizică „se va analiza” și „formarea continuă a cadrelor didactice, necesitatea de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor”

4.128 de vizualizări
Foto: edu.ro
Din 8 aprilie încep webinariile și conferințele tematice pe care Ministerul Educației le organizează cu toate școlile și grădinițele din România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Campania vine după ce miercuri a fost semnat un acord cu toate sindicatele reprezentative din Educație, organizațiile de elevi și studenți și cu Organizația Salvați Copiii.

„În perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației organizează conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educației vor fi sustinuți în prezentarea campaniei, în fiecare județ, de specialiști în domeniul medical/epidemiologic”, se arată în documentul citat.

„Acordul de parteneriat semnat astăzi (n. red. miercuri, 7 martie) constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”, prevede documentul.

Scopul principal al campaniei este acela de a informa elevii, cadrele didactice si părinții, „cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare”, se mai arată în comunicat.

Pe lângă acest lucru, cei care au semnat acest act „vor întreprinde demersuri pentru prioritizarea vaccinării voluntare a elevilor majori și a studenților”, prevede textul acordului obținut de Edupedu.ro.

„În cadrul campaniei se vor analiza și alte probleme de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ și anume:

  • pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților remediale,
  • organizarea simulărilor la nivel județean,
  • plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1064/2020,
  • transportul elevilor,
  • modificarea planurilor cadru pentru liceu,
  • formarea continuă a cadrelor didactice,
  • dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației,
  • analizarea necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor,

precum și alte probleme specifice, de interes pentru elevi, studenți și personalul din sistemul educațional, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ și a inspectoratelor școlare județene/ISMB”.

Foto: Ministerul Educației


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: Noul ministru al Educației Daniel David este un „intelectual curajos crescut în altă școală decât a mea” / „Ei, cei din școala nouă progresistă, judecă trecutul după valorile noastre de astăzi” / „Ceea ce se petrece astăzi sub masca progresismului, neo-marxismului este ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, l-a calificat drept „un intelectual curajos” pe noul ministru al Educației, Daniel David, într-un recent podcast Cluj24.ro, dar în același timp, el l-a prezentat…
Vezi articolul

O „săptămână verde” pentru conștientizarea schimbărilor climatice ar putea fi introdusă în structura anului școlar. Cîmpeanu: „Găsesc că este o idee foarte bună și susțin această propunere”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că susține propunerea introducerii în structura anului școlar a unei săptămâni verzi, pentru ca elevii să conștientizeze efectele schimbărilor climatice. Săptămâna verde s-ar asemăna…
Vezi articolul

România raportează o rată de 5 ori mai mare decât cea înregistrată până acum în privința participării adulților la educație și formare, țintă-cheie pentru educație la nivel UE / A crescut perioada pentru raportarea studiilor recente, iar la nivel local e folosită altă referință pentru vârsta populației adulte

Peste un sfert dintre adulții din România (27,7%) au participat, în 2022, la programe de educație formală sau non-formală, potrivit datelor raportate vineri de Institutul Național de Statistică. Procentul este…
Vezi articolul