Singapore închide abia azi școlile, din cauza coronavirusului. Statul oferă câte 600 de dolari cash pentru fiecare cetățean și 300 de dolari în plus pentru părinți, ca oamenii să stea acasă o lună

1.867 de vizualizări
FOTO: moe.gov.sg
Lăudat de către Organizația Mondială a Sănătății datorită reacției sale rapide împotriva răspândirii COVID-19, statul Singapore este nevoit să închidă școlile și să suspende lucrul, la aproape 3 săptămâni de când majoritatea statelor din Europa au luat astfel de măsuri, potrivit Reuters. Statul-oraș a luat decizia după un salt de 63 de cazuri într-o zi, ajungând la 1.140 de persoane infectate dintr-o populație de 5,6 milioane de locuitori.

Decizia de a închide școlile și de a lua măsuri drastice de distanțare socială vine după ce inițial țara asiatică reușise să controleze răspândirea coronovirusului printr-un set de măsuri luate imediat ce primele infecții au fost anunțate în China. Chiar și săptămâna trecută ministrul Educației din Singapore susținea că nu este cazul să închidă instituțiile de învățământ, citând în apărarea deciziei sale o serie de studii despre efectele și răspândirea coronavirusului la copii.

Închiderea școlilor are termen clar – de pe 8 aprilie până pe 4 mai și nu înseamnă vacanță, ci trecerea la învățarea online. Există un întreg sistem pus la punct în ultimele 3 luni de către autorități numit „Home-Based Learning” (n.r. învățare de acasă). Pentru a se antrena, elevii au avut sesiuni de HBL o dată pe săptămână cât timp au fost la școală, ca să le fie mai ușor acum pentru învățarea online.

Școlile trebuie să îi sprijine pe elevii care nu au tablete sau laptopuri, ori internet acasă și să le ofere cele necesare. În plus, în mesajul său către elevi, părinți și școli, ministrul Educației din Singatore, Ong Ye Kung, le-a spus școlilor să își concentreze resursele mai mult asupra elevilor care au dificultăți sau care sunt dezavantajați pentru că ei au nevoie de educație și de apropierea de școală în aceste momente mai mult decât orice.

Părinții primesc bani ca să stea o lună acasă cu copiii. 

Grădinițelor li s-a cerut să acorde o scutire de taxă de 50%. Părinții plătesc în jur de 470 de dolari pe lună, iar reducerea ar însemna o plată de 235 de dolari pe luna aprilie. Iar Guvernul va îmbunătăți schema de sprijin pentru locuri de muncă prin majorarea subvenției pentru toate firmele la 75% din salariile lunare brute, pentru primii 4.600 dolari din salariile plătite în aprilie 2020, pentru fiecare angajat local. Aceasta este o creștere a ajutorului deja acordat de 25% din subvențiile salariale pentru toate sectoarele (în afară de serviciile de aviație, turism și alimentație) și care se va aplica până la finalul anului.

Compensațiile pentru taxe sunt completate de un ajutor suplimentar pentru familii, deși se îndreaptă spre recesiune, potrivit BBC. Toți adulții din Singapore vor primi o plată unică de solidaritate de 600 de dolari în numerar și dacă este și părinte (n.r. și are cel puțin un copil sub 20 de ani), atunci fondurile se suplimentează cu 300 de dolari, potrivit ministerului Educației din Singapore.

FOTO: GoogleMaps

FOTO: Ong Ye Kung/moe.gov.sg


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like