Citiți cu atenție subiectele, fără emoție, gândiți-vă că sunteți cu profesorul vostru și dați teza – sfatul ministrului Educației pentru elevii care dau Evaluarea Națională

7.198 de vizualizări
Foto: Freepik.com
„Citiți cu atenție subiectele, fără emoție, gândiți-vă că sunteți cu profesorul vostru și dați teza” – așa îi sfătuiește ministrul Educației, Monica Anisie, pe elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta. Printre ei sunt și absolvenții clasei a VIII-a de la Colegiul Național „Tudor Vianu”, clasă la care Monica Anisie a fost dirigintă până în noiembrie 2019, când a fost numită ministru.

„Aș dori să adresez tuturor elevilor mult succes, să fie calmi, să nu se sperie, că acest examen, chiar dacă este primul din viața lor, nu va fi un examen care să le pună vreo problemă din punct de vedere a organizării din partea Ministerului Educației.

Am luat măsurile de siguranță, s-au realizat dezinfectările în toate sălile. Există cadre medicale în fiecare centru de examen, iar atunci când, dragi elevi, vă așezați în bancă, primiți subiectele, citiți cu atenție, fără emoție și gândiți-vă că sunteți cu profesorul vostru în clasă și dați teza pe care o dădeați semestrial.

Pentru că și acest examen nu reprezintă decât o etapă. Așa cum tezele voastre din anii trecuți reprezentau o etapă, așa și Evaluarea Națională reprezintă un moment prin care voi finalizați clasa a VIII-a.

Sunt și foștii mei elevi acolo unde am fost dirigintă aproape 4 ani implicați în această Evaluare Națională. Le urez și lor mult succes si atenție maximă,” a declarat ministrul Monica Anisie la finalul conferinței de presă de la minister.

Citiți declarațiile integrale ale ministrului Educației depre Evaluarea Națională 2020 aici

Luni, pe 15 iunie, la ora 9:00 începe proba la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2020.

Subiectele au timp de rezolvare 2 ore, nu conțin elemente din semestrul al II-lea al clasei a VIII-a, iar gradul de dificultate al acestora trebui să fie mediu, potrivit prevederilor din metodologia de organizare.

Foto: Freepik.com


1 comment
  1. Anulați examenele chiar și în ultima clipa!
    Nu vedeți cum creste gradul de transmitere intracomunitara?
    Sunt în pericol elevii, familiile elevilor, profesorii supraveghetori și familiile acestora. Riscați sănătatea și viata altora, doamna Anisie! Nu aveți acest drept!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Bertea: Baremul de la proba de Limba română a Evaluării Naționale din Iunie 2023, o dovadă devenită deja obișnuință a atenției scăzute pe care scoala românească o acordă exprimării și scrierii corecte în limba noastră națională

Președintele Asociației Naționale a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România atrage atenția asupra baremului în funcție de care absolvenții claselor a VIII-a primesc notele la examenul de astăzi de Limba…
Vezi articolul

BREAKING Peste 27 de mii de contestații depuse la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a, cel mai mare număr de nemulțumiri din ultimii 8 ani. Peste 24 de mii de note erau greșite și au fost modificate după reevaluare

Ministerul Educației a anunțat marți rezultatele finale de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a 2023, iar conform datelor publicate anul acesta au fost peste 27 de mii de evaluări…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2022. Subiectele date la Limba română au texte suport din „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”. La subiectul 2 a fost text narativ despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță cu o descriere de 30 de cuvinte și un dialog de 4 replici

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut azi proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul