Cîțu, despre prezența alături de primarul Piedone la deschiderea anului școlar de la „Gh. Lazăr”: „Nu am fost informat, am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și doamna director”

540 de vizualizări
Foto: captură gov.ro
Întrebat dacă era informat că la ceremonia de deschidere de an școlar la care a participat se va afla și primarul sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, premierul Florin Cîțu a răspuns că nu. Piedone a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul „Colectiv”.

„Nu am fost informat, am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și doamna director la Gheorghe Lazăr, un liceu de elită, un liceu care și-a asumat un program pilot. Așa a fost făcută invitația către mine, așa am luat-o ca atare și am mers la eveniment”, a spus premierul.

Întrebat dacă are vreun mesaj pentru rudele supraviețuitorilor, Cîțu a răspuns că „Justiția trebuie să-și facă datoria și așteptăm cu toții ca justiția să-și facă datoria”.

Amintim că Florin Cîțu a ținut un discurs în fața elevilor Colegiului Național Gheorghe Lazăr, cu ocazia ceremoniei de deschidere a anului școlar 2021-2022, în timp ce primarul Sectorului 5 se afla în stânga sa, așa cum se poate vedea în imaginile video postate pe pagina oficială a Guvernului României. „Miza noastră în educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum, miza noastră strategică este a face altfel, altceva”, a declarat Cîțu la deschiderea școlii.

De asemenea, primarul Popescu Piedone l-a amintit pe Facebook, cu această ocazie, pe premierul Cîțu, adresându-i-se cu „Florin”: „Si… dacă finalul poveștii noastre de astăzi este cu primul ministru al României în peisaj… este TOCMAI pentru că ne ajută să facem imposibilul… posibil! În administrația locală nu este loc de politică, dragii mei! Aici… este despre oameni! Și despre investiții! Iar Florin a făcut destulă școală, cât să știe exact ce înseamnă ȘCOALA ANULUI 2021!”, a scris primarul Sectorului 5 pe rețeaua de socializare.

Contactat de Edupedu.ro, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 și tatăl lui Alexandru Iancu, victimă a teribilei tragedii din 30 octombrie 2015, a spus: „Îmi pun întrebarea acum dacă omul este lipsit total de empatie, dacă nu realizează efectiv ce face, cu cine se afișează? (…) oriunde într-un stat civilizat, în urma unei astfel de expuneri, omul respectiv pleca de pe scena politică”.

Întrebat ce mesaj are ca părinte care și-a pierdut copilul la Colectiv, Eugen Iancu spune că după o asemenea ieșire, „premierul Cîțu ar trebui să plece”. „Ne minte că-l interesează justiția în țara asta, ne minte că-l interesează schimbarea în România. De fapt, el nu face altceva decât, cu un maxim tupeu și nepăsare, să își vadă de agenda lui și a cercului lui restrâns pentru care negociază orice, cu oricine, în detrimentul nostru al cetățenilor. Eu, personal, din momentul acesta nu mai am niciun pic de încredere în el. Ca să înțelegeți, în fotografia aceea apar Cîțu la pupitru, Piedone în stânga și la mijloc este nepotul lui Piedone. Acolo este o mare familie unită, frumoasă și veselă… oamenii negociază, sunt între ei, au de făcut bani”.

Citește și:
Președintele Asociației Colectiv, despre afișarea în public a premierului Cîțu cu primarul Piedone: „Îmi pun întrebarea acum dacă omul este lipsit total de empatie, dacă nu realizează efectiv ce face, cu cine se afișează?”
Premierul Florin Cîțu a deschis anul școlar alături de primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul „Colectiv”
VIDEO Miza noastră în educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum, miza noastră strategică este a face altfel, altceva – premierul Cîțu, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București
VIDEO Premierul Florin Cîțu a dansat pe melodia Voltaj „20 de ani” în curtea liceului Gheorghe Lazăr din București, după care a făcut selfie-uri cu elevii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

E necesar ca din toamnă să începem anul școlar altfel, anunță ministrul Educației. Anisie: „Toți copiii să poată să vizioneze nu numai lecția predată de profesorul lor la școală, ci și aceeași lecție predată de alt profesor”

E necesar ca din toamnă să începem anul școlar altfel, anunță ministrul Educației, Monica Anisie la Realiatea Plus. Aceasta a spus că a activat articolul din Legea Educației care prevede…
Vezi articolul

Anisie: Cum se va desfășura o oră? Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți. Pauzele vor fi decalate / Profesorii trebuie să îi supravegheze tot timpul

Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, la fel ca până acum, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți, iar pauzele…
Vezi articolul

LIVE VIDEO TEXT Monica Anisie: Putem începe anul școlar pe 14 septembrie, dacă situația epidemiologică nu este gravă. Dezbatere online World Vision România, cu ministrul Educației, vicepremierul, consilierul prezidențial pe educație și specialiști din domeniu. Ce urmează din toamnă?

În ultimii 30 de ani, numărul și ritmul schimbărilor din sistemul educațional au generat un sentiment constant de confuzie în rândul elevilor, profesorilor și părinților. Care au fost cele mai…
Vezi articolul