Clasamentul Times Higher Education al reputației universităților: Harvard, MIT și Stanford conduc în ranking / O singură universitate din Europa Centrală și de Est a fost inclusă

2.394 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Universitatea Harvard, Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Stanford conduc clasamentul internațional Times Higher Education al universităților în funcție de reputație – ediția 2022, ranking dat publicității miercuri. În clasament apare o singură universitate din Europa Centrală și de Est, iar în top 10, pe lângă instituțiile din SUA și Marea Britanie care domină de obicei această ierarhie, mai apar una din China și una din Japonia.

Clasamentul THE World Reputation Rankings 2022 se bazează pe răspunsurile oferite, în cadrul unui sondaj, de reprezentanți de vârf ai lumii academice, care sunt rugați să numească cel mult 15 universități pe care le consideră a fi cele mai bune pentru activitățile de predare și cercetare, în domeniul lor de activitate.

Top 10 THE World Reputation Rankings 2022:
  1. Harvard University (SUA)
  2. Massachusetts Institute of Technology (SUA)
  3. Stanford University (SUA)
  4. University of Oxford (Marea Britanie)
  5. University of Cambridge (Marea Britanie)
  6. University of California, Berkeley (SUA)
  7. Princeton University (SUA)
  8. Yale University (SUA)
  9. Tsinghua University (China)
  10. University of Tokyo (Japonia)

Din Europa Centrală și de Est apare o singură instituție de învățământ superior – Universitatea Carolină din Praga, în segmentul 176-200.

  • În clasament, potrivit sursei citate, SUA sunt reprezentate de 56 de universități, Marea Britanie – de 24, China – de 17, Germania – de 16, Olanda – de 10, Japonia – de 9.

Într-o analiză publicată miercuri pe site-ul World Economic Forum, Phil Baty, reprezentant al Times Higher Education, semnalează că primele șase universități, reprezentând SUA și Marea Britanie, ocupă mereu primele poziții în acest clasament, chiar dacă există unele permutări de la un an la altul. Specialiștii THE apreciază că acest lucru se datorează fenomenului prin care “succesul produce succes”, dar semnalează și apariția unor competitori noi la orizont – cum sunt, de exemplu, universitățile asiatice care urcă în clasament.


3 comments
  1. Tsinghua University(China) este o mare universitate de cercetare din Beijing și membră a Ligii C9 de universități chineze.
    Este Universitatea unde e educata elita politica a Chinei, in diverse domenii, precum STIINTA, inginerie, politică, afaceri, mediul academic și cultură.
    Universitatea este clasată ca a 15-a cea mai bună universitate din lume în QS World University Rankings și este considerată a fi cea mai bună universitate din Asia de către Times Higher Education Asia University Rankings și U.S. News.
    Asta face diferenta intre DEZVOLTAREA uluitoare a Chinei in ultimii 30 de ani si subdezvoltarea din Romania unde politrucii analfabeti “scoliti” la mare distanta la celebrele fabrici de diplome isi umplu CVurile cu diplomele de licenta, masterat, doctorat!!

    1. Clasament ul actual este realuzat pe baza a 5 CRITERII f bine stabilit. Clasament ul de la anul va fi bazat pe 13 CRITERII la fel de bine definite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul pentru școli prin care elevii primesc lapte și fructe ar putea începe încă din prima zi de școală, pe 9 septembrie, în anul școlar 2024-2025, iar produsele neconsumate pot fi redistribuite în școală – proiect

Elevii și copiii de grădiniță ar putea primi lapte și fructe în școli din prima zi de școală, în anul școlar viitor, prevede proiectul de Hotărâre de Guvern privind desfășurarea…
Vezi articolul

Modificarea Legii educației, discutată la Ministerul Educației pentru a repara „anomaliile” create de bursele de merit pentru 30% dintre elevii fiecărei clase. Florian Lixandru: Am cerut o defalcare pe tranşe de medii să vedem până la ce medie practic s-a putut obţine bursă de merit

Ministerul Educaţiei a solicitat Inspectoratelor şcolare să transmită până luni situaţia pe fiecare categorie de bursă, iar pentru bursele de merit o defalcare pe tranşe de medii, urmând ca, după…
Vezi articolul

Ministrul Andronescu s-a implicat în subiectele de la Evaluarea Națională: M-am asigurat că nu au un grad de dificultate foarte ridicat. Aștept ca rezultatele să-i mulțumească pe elevi și pe părinți

Ministrul educației a declarat că s-a implicat în subiectele de la Evaluarea Națională. Ecaterina Andronescu a spus într-un interviu pentru Kanal D că „s-a asigurat” că subiectele „nu au un…
Vezi articolul

Orban, ultimatum dat miniștrilor Educației și Sănătății: În cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului pentru deschiderea școlilor, astfel încât marți să fie comunicat

Ultimatum dat miniștrilor Educației și Sănătății de premierul Ludovic Orban pe tema regulilor de deschidere a școlilor la începutul ședinței de Guvern de luni. “În cursul zilei de astăzi să…
Vezi articolul