Cluj-Napoca: Premiu de câte 1.000 de lei pentru toți elevii de 10 la Evaluare și Bac și pentru profesorii lor

812 vizualizări
Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca au premiat 101 elevi și profesori care au obținut rezultate foarte bune la examenele de anul acesta, potrivit unui comunicat de presă. Premiile au fost de 1.000 de lei și au vizat elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, precum și cei care au obținut premii la olimpiade, plus profesorii care i-au pregătit.

Premiile totale au fost de 101.000 de lei pentru premierea celor 101 elevi și profesori de la școlile clujene astfel:

  • 25 de elevi care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională, sesiunea iunie 2019
  • 30 de profesori care s-au ocupat de pregătirea lor;

 

  • 9 elevi care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2019,
  • 18 profesori care s-au ocupat de pregătirea lor;

 

  • 10 elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare (faza internațională),
  • 9 profesori care s-au ocupat de pregătirea lor.

Potrivit inspectorului școlar general Valentin Cuibus „este al cincilea an la rând în care Clujul este pe primul loc în țară în ceea ce privește rezultatele de la Baclaureat, Evaluarea națională, olimpiade sau definitivat”.

La Cluj-Napoca 20% din impozitele și taxele locale sunt investite anual în școli, a anunțat primarul Emil Boc la conferința pe teme de educație SuperTeach. Banii pentru modernizarea sistemului de învățământ sunt alocați în fiecare an. La nivelul țării finanțarea suplimentară a Educației de către primării și autorități locale a fost calculată de Curtea de Conturi în 2016 la doar 0,6% din totalul finanțării anuale, adică 21 de lei per elev.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Sănătății: Vom permite pentru clasele primare măști textile și vom obliga portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale / Secretar de stat în Ministerul Educației: Vom vedea dacă mergem pe măști medicale pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, sau rămâne în continuare și posibilitatea folosirii măștilor textile

Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Digi24. Aceasta a mai spus că purtarea măștilor medicale va fi…
Vezi articolul