Vremea la BAC 2019: Cod galben de ploi pentru marți, în Nordul țării. Prognoza pentru miercuri, ziua probei scrise la matematică

571 de vizualizări
Meteorologii au trimis o avertizare cod galben de ploi, pentru ziua de marți, 2 iulie. Potrivit mesajului ANM, în prima parte a zilei vremea va fi caniculară, după care instabilitatea atmosferică va fi accentuată mai ales în regiunile nordice – Moldova, Maramureș, Crișana și o parte din Transilvania.

Datele sunt oferite Edupedu.ro de către directorul general al Administrației Naționale pentru Meteorologie, Elena Mateescu, și de către colegii săi meteorologi, pentru perioada probelor scrise de la examenul național de Bacalaureat 2019.

Atenționarea meteo

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Miercuri, 03 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

Cod galben în a doua parte a zilei de marți

De marți de la ora 12 până la ora 23, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări temporar puternice ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Harta reprezintă zonele unde s-a înregistrat depășirea indicelui de confort termic luni, 1 iulie.

SURSA: ANM
Prognoza pe regiuni pentru miercuri, când are loc proba scrisă la Matematică, de la Bacalaureat

În MARAMUREŞ vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când, local, vor cădea averse, însoțite și de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime, în scădere față de zilele precedente, vor fi
cuprinse între 26 şi 30 de grade, iar cele minime între 11 şi 15 grade.

În CRIŞANA vremea va fi ușor instabilă și se va răci. Cerul va prezenta înnorări temporare în cursul zilei, când pe spații mici vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 12 și 19 grade.

În TRANSILVANIA-SUD vremea se va răcori față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, grindină și intensificări temporare ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate. În rest vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 grade, iar cele minime între 12 și 17 grade.

În TRANSILVANIA NORD vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când, local, vor cădea averse, însoțite și de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime, în scădere față de zilele precedente, vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade, iar cele minime între 12 şi 16 grade.

În BANAT vremea va fi ușor instabilă și se va răci. Cerul va prezenta înnorări temporare în cursul zilei. Pe arii
restrânse, mai ales în zonele de deal, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, iar cele minime între 15 și 19 grade.

În OLTENIA vremea se menţine călduroasă, izolat caniculară după-amiaza în sud-vestul regiunii unde, disconfortul termic se va menţine accentuat. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate. După-amiaza şi noaptea, pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat va cădea grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab până
la moderat cu intensificări de scurtă durată, asociate averselor. Temperaturile maxime vor scădea uşor şi vor fi cuprinse între 30 şi 35 de grade, iar cele minime între 16 şi 21 de grade. Local, mai ales în sud- vestul regiunii, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

În MUNTENIA vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii, unde și disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, însă cu o probabilitate mai mare din orele prânzului, instabilitatea atmosferică va fi în creștere și accentuare. Astfel că în zona deluroasă și ulterior în zonele mai joase vor fi înnorări accentuate și perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă înregistrate vor fi mai însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 21 de grade.

În DOBROGEA vremea va fi schimbătoare ca aspect, dar se menține călduroasă, izolat caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși uşor, pe arii extinse, pragul critic de 80 de unități. Cerul va avea înnorări temporare începând din cursul după-amiezii vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat cantăţile de apă vor fi mai
însemnate şi va fi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 35 de grade, iar cele minime între 19 și 23 de grade.

În MOLDOVA valorile termice vor scădea semnificativ față de intervalul precedent, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic pentru această dată. După-amiaza și noaptea, vor fi intervale de timp cu înnorări temporar accentuate și local averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat grindină. Trecător aversele vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor fi insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 13 și 19 grade.

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Procedura de sancţionare a profesorilor ar trebui eficientizată, pentru a putea fi aplicate în mod real sancţiunile atunci când acest lucru se impune” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, despre cazul de hărțuire sexuală din Neamț, prezentat de RISE Project

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă cu fermitate comportamentul cadrului didactic din județul Neamț care i-a făcut avansuri sexuale unei eleve şi solicită intervenţia Ministerului Educaţiei şi sesizarea organelor competente, pentru…
Vezi articolul