Colegiul Național I. L. Caragiale, prima școală din București care trece în sistem online de marți, 25 ianuarie, din cauza numărului prea mare de cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor

6.193 de vizualizări
Colegiul I. L. Caragiale din București / Foto: Wikipedia
Colegiul Național I. L. Caragiale din Capitală mută toate cursurile în format online de luni, 24 ianuarie, până în data de 2 februarie, din cauza numărului prea mare de cazuri confirmate de COVID-19, a confirmat pentru Edupedu.ro, Inspectoratul Școlar București.

Este prima unitate de învățământ din București care intră integral [în sistem] online, din cauza îmbolnăvirilor de Covid-19 în acest al 5-lea val, și de când s-au schimbat criteriile prin care școlile pot renunța la prezența fizică, a spus pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al IȘMB, Larisa Gojnete.

În ultimele zile, 11 profesori s-au îmbolnăvit de Covid-19, au confirmat teste PCR, și mai mult de jumătate din numărul de clase ale liceului au cel puțin 3 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a declarat conducerea Colegiului Național I. L. Caragiale.

De aceea Consiliul de Administrație al Colegiului a trimis cerere către Direcția de Sănătate Publică București, care a efectuat anchete epidemiologice și a decis azi, ca timp de 10 zile, începând de luni, 24 ianuarie, profesorii și elevii Colegiului Național I. L. Caragiale să țină cursurile online până pe 2 februarie.

Știrea e în curs de actualizare


2 comments
 1. Acasa in pat mimam scoala,in paralel socializam online,iar profu simte (sufera,evalueaza,cred…)nepasarea si indiferenta grupului tinta.
  Totusi,scoala de fite,Caragiale destul de sensibili,fac fata cu greu pandemiei…
  Directorii proaspat numiti (trecuti prin concurs)nu prea gestioneaza situatia,se vede…

 2. Ferice de ei.
  La noi sunt unele clase online si predam precum ratacitii mental, online, la școală, in clase pustii.
  Iar in restul claselor predam in sistem hibrid, datorita elevilor contacti directi.
  Avem colegi profesori in izolare, clasele la care acestia predau, au “ferestre”.
  Numai scoala face to face nu fac elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Masterul „Studii vizuale și curatoriale”, cel mai vechi din istoria artei din țară, a fost desființat de conducerea Universității de Arte din București „de pe o zi pe alta”. Profesorii nu știu, în prezent, dacă vor mai avea catedre și masteranzii nu știu dacă mai pot finaliza studiile deja începute

Senatul Universității Naționale de Arte a hotărât, pe 23 martie, desființarea masterului „Studii vizuale și curatoriale”, singurul de acest tip din universitate și singurul derulat la acest nivel de studii…
Vezi articolul