Comisarul european pentru cercetare și inovare, Mariya Gabriel, a fost în vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială / Sâmbătă, comisarul se întâlnește cu profesori ai Universității Babeș-Bolyai

473 de vizualizări
Foto: Comisia Europeană
Comisarul european pentru Educație, Mariya Gabriel, se află în vizită în România până sâmbătă. Vineri s-a întâlnit cu ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja și au vizitat împreună Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, unde au discutat despre proiectelor europene în domeniul tehnologiilor aerospațiale.

Ministrul cercetării și inovării, Sebastian Burduja, s-a întâlnit azi cu Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare și cercetare care se află timp de 2 zile în România. Întâlnirea a avut loc la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, și a participat și echipa de robotică Qube de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București.

“Cei doi demnitari au discutat despre oportunitățile de a genera inovare europeană și românească, provocările antreprenorilor și cum putem accesa mai multe fonduri europene pentru ecosistemul de inovare”, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a ministerului.

“Am avut o discuție liberă cu antreprenori din România, exemple de excelență în inteligență artificială, inovare în sănătate, finanțare de avangardă și este o mare șansă pentru Europa și România să aibă în poziția de comisar european pentru inovare și cercetare un profesionist care înțelege că avem câteva lucruri de făcut: să ne dăm din calea celor care inovează, să eliminăm barierele birocratice, să îi sprijinim pe toți cei care au visuri înalte să le împlinească”, a declarat Sebastian Burduja.

La rândul său, comisarul european pentru Educație, Mariya Gabriel, a publicat imagini de la întâlnire și a scris pe Facebook:

“Inovație, talent, idei, energie. Asta am văzut astăzi la București la Institutul Național de Cercetări Spațiale INCAS, unde am întâlnit inovatori, tineri și antreprenori din România. Tema discuției noastre – provocările și oportunitățile pentru inovatorii din România:

  • Al patrulea val de inovație și tehnologii inovatoare
  • Noul program european de inovare și cum putem transforma Europa într-un lider în inovare
  • Talente în știință și inovare – cum să-i încurajăm să rămână și să se dezvolte în Europa
  • Oportunitățile oferite de Consiliul European pentru Inovare și Institutul European pentru Inovare și Tehnologie

Aceste subiecte au fost în centrul discuției mele cu ministrul român al Științei și Inovării Fintech OS și fondatorii și directorii generali ai companiilor românești de tehnologie. Mulțumim tinerilor și institutului pentru că și-au demonstrat robotul – un proiect care demonstrează modul în care știința poate fi accesibilă și distractivă și atrage tinerii către cariere în domeniu. Iar știința și inovația sunt o emoție. Acest lucru este demonstrat și de simulatorul de aeronave de la Institutul INCAS pentru Cercetări Spațiale. Mulțumim echipei institutului pentru vizita interesantă. Vă doresc succes, spirit inovator și multe alte realizări”, mai spune comisarul european.

Mariya Gabriel se întâlnește mâine cu profesorii universitari de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bibliotecile publice pot aplica până la 31 ianuarie 2024 pentru runda a doua a programului de digitalizare, prin fonduri PNRR, în valoare de peste 16 milioane de euro. În județele unde nu există un consorțiu, bibliotecile se pot conecta la unele deja existente

Bibliotecile publice au termen până pe 31 ianuarie 2024 să aplice în cadrul celui de-al doilea apel pentru digitalizarea bibliotecilor publice lansat de Ministerul Cercetării în octombrie anul trecut. Suma…
Vezi articolul

Elevii din 15 școli și licee din București și alte orașe vor planta 7.500 de bulbi în grădinile școlilor, iar apoi vor documenta dezvoltarea lor / În primăvară se organizează un concurs de fotografii între școli cu cele mai frumoase flori

Proiectul “Copiii iubesc natura” se desfășoară în 15 școli din București, Buzău, Ialomița și Ilfov. Timp de o săptămână, până în data de 4 noiembrie, elevii vor planta în curțile…
Vezi articolul