Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva României și a altor 22 de state membre, pentru că nu au implementat ”directiva Youtube”

1.129 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană a lansat luni procedura de sancționare (infringement) împotriva a 23 de state membre, printre care și România, pentru că nu au transpus noua legislație europeană privind funcționarea platformelor de video – fie canale TV tradiționale, fie platforme online de video, potrivit unui comunicat al executivului european.

Noua legislație se aplică posturilor clasice TV, dar și platformelor care găzduiesc clipuri video, precum Youtube și Facebook. Directiva nu se aplică site-urilor de presă sau blogurilor care încorporează din când în când clipuri video, dar site-urile de presă care au secțiune video vor fi vizate de prevederi. Noile reguli au ca scop protecția minorilor în fața conținutului cu potențial dăunător, dar și a tuturor utilizatorilor.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
salarizare pe baza de performanță pentru profesori

Propunerile de schimbare a Educației ale partidelor care au intrat în noul Parlament, conform rezultatelor parțiale de la alegeri: De la salarizare pe baza de performanță pentru profesori, până la vouchere pentru formare și școală cu program prelungit

Fie că vor salarizarea pe bază de performanță a profesorilor, desființarea inspectoratelor școlare, un nou curriculum, vouchere pentru formarea cadrelor didactice sau școală masă caldă și cu program prelungit în…
Vezi articolul