La clasa de mecanici a Școlii Profesionale în Sistem Dual – CTE Trailers, pentru anul școlar 2022-2023, s-au înscris 55 de elevi pentru 24 de locuri, anunță operatorul economic implicat în realizarea acesteia. Clasa este la Liceul Pamfil Șeicaru din Ciorogârla, județul Ilfov.
Interesul pentru “meserie” crește, remarcă cei de la CTE Trailers, care anul acesta au promovat locurile din clasa duală pe care o sprijină și în rândul elevilor de clasa a VIII-a.
„CTE Trailers continuă cu succes programele de dezvoltare ale companiei și implicit ale echipei prin programul Școala Profesională în Sistem Dual, lansat odată cu începerea anului școlar 2021-2022. Pentru anul școlar 2022-2023, ne-am adresat elevilor de clasa a VIII-a, iar rezultatele nu au întârziat să apară”.
Eforturile CTE Trailers și ale Liceului Pamfil Șeicaru au fost răsplătite cu rezultate peste măsura așteptărilor. Prin dedicație și implicare, inițiativa a câștigat încrederea profesorilor, părinților și în special, a elevilor.
Prin urmare, la clasa de mecanici Școala Profesională în Sistem Dual – CTE Trailers, pentru anul școlar 2022-2023, s-au înscris 55 de elevi pentru 24 de locuri.
CTE Trailers felicită și transmite mulțumiri tuturor elevilor care au ales că prima opțiune Scoală profesionala în Sistem Dual, pentru a deveni mecanici. Aprecierile noastre se îndreaptă și către părinții și profesorii care au reușit să identifice abilitați tehnice în acești elevi și i-au îndrumat către o meserie căutată pe piață muncii, a declarat Adriana Costea, HR Manager al CTE Trailers.
Procesul de selecție a Învățământului în Sistem Dual CTE Trailers
Procesul de selecție propriu-zis a implicat înscrierea candidaților la Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru pe baza fișei de înscriere eliberată de secretariatul școlii gimnaziale și o probă de preselecție sub forma unui test scris de cunoștințe generale și un interviu de cunoaștere a elevilor și a potențialului lor. Din cei 55 de elevi înscriși au fost selectați cei 24 de elevi cu care în luna august se vor încheia contractele individuale de practică și bursă.
Ceilalți elevi au fost redistribuiți la alte clase de a IX-a profesională, majoritatea la o altă clasă de mecanici.
Misiunea CTE Trailers este aceea de a atrage elevi care au înclinații tehnice, pasiune și îndemânare, curiozitate despre modul în care funcționează și sunt construite vehiculele speciale dar și ambiția de a deveni cei mai buni din domeniu și de a prezenta principalele avantaje ale programului profesorilor și părinților – principalii îndrumători ai tinerilor.
Avantaje precum: oportunitatea de a îmbrățișa o meserie de viitor, un loc de muncă stabil într-un cadru profesional concurențial dar prietenos, posibilitatea de a participa la cursuri de dezvoltare personală, de a beneficia de burse și manuale moderne necesare instruirii reprezintă piloni importanți în construirea viitorului acestor tineri. La finalizarea celor 3 ani de studiu din cadrul Școlii Profesionale în Sistem Dual CTE Trailers, absolvenții vor putea profesa în domeniul mecanicii auto atât la companiile din grupul CTE dar și în alte companii din țară sau din Europa.
Școala Profesională în Sistem Dual și importanța meseriilor de viitor
Urmărind piața muncii și nevoile tinerilor mai puțin favorizați, CTE Trailers a organizat, în parteneriat cu Liceul Pamfil Șeicaru din Ciorogârla, prima clasa de școală profesională în sistem dual în care elevii sunt pregătiți să devină mecanici auto certificați.
Prin acest sistem de învățământ, CTE Trailers își dorește să devină un punct de reper pentru ceea ce înseamnă procesul de relansare a învățământului profesional și tehnic în România.
CTE Trailers și-a propus să împărtășească un mesaj important despre alegerea unei meserii potrivite dar și importanța învățării acesteia într-un cadru adecvat și orientat către nevoile elevilor.
Parteneriatul cu Liceul Pamfil Șeicaru s-a stabilit în urma identificării unor dorințe comune de a ajuta copii să își exploreze și dezvolte potențialul dar și de a beneficia de o meserie de viitor. Avantajele acestui proiect vizează în primul rând copii la început de drum pe care CTE Trailers îi încurajează să aleagă acum pentru când vor fi mari, dar și piața muncii din România care are nevoie de lucrători specializați și profesioniști. Prin Școala Duală, CTE Trailers are posibilitatea de a forma viitorii mecanici auto din domeniu și poate identifica încă din perioada școlii elevii cu potențial care s-ar putea integra în organizație, asigurându-le un salariu competitiv și o experiență profesională la standarde europene, a declarat Octavian Aflorii, After Sales Director CTE Trailers
Studiul și stagiul de practică se realizează în cadrul atelierelor mecanice ale companiei CTE Trailers, unde elevii se pot acomoda cu mediul de lucru specific și pot opta să rămână în echipă dacă îndeplinesc condițiile angajării.
Mai mult de atât, elevii se bucură de o serie de avantaje disponibile încă din prima lună de școală:
- burse oferite de stat și de companie
- transport și masă asigurate
- cazare la internate
- loc de practică în compania CTE Trailers
- manuale de specialitate actualizate
- mentori dedicați
Misiunea CTE Trailers continuă
Povestea acestui proiect vă fi scrisă de generațiile de elevii care au venit și vor veni alături de noi.
CTE Trailers intenționează să dezvolte planuri și strategii noi de abordare pentru a se asigura că această oportunitate de învățare și dezvoltare va ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de ea.
Un nou capitol este scris chiar acum de 10 elevi care au finalizat clasa a IX-a și au dorit să lucreze pe parcursul vacanței de vara la noi.
Suntem bucuroși că am reușit să le înmânam primele contracte individuale de muncă acestor copii de 16-ani care deja au început să simtă “mirosul” meseriei și gustul banilor câștigați prin munca lor.
Pentru că le stă în putere, CTE Trailers va continua să vorbească copiilor și părinților despre istoria, activitatea companiei și mai ales, despre necesitatea învățării unei meserii căutate pe piața muncii atât în prezent, cât și în viitor.