Concurs de eseuri pentru elevii de liceu, despre România în regimul comunist și în cel democratic, desfășurat de Universitatea Danubius din Galați. Înscrieri din luna martie

933 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Începând din luna martie, Universitatea Danubius din Galaţi organizează un concurs naţional de eseuri pentru liceeni, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior, informează agenția de presă Agerpres.

Potrivit sursei citate, elevii care doresc să participe vor vedea mai întâi o expoziţie fotografică istorică intitulată “Then and Now”, care este în prezent expusă la universitate şi a fost dezvoltată iniţial de Ambasada SUA la Bucureşti pentru a afişa fotografii care surprind epoca comunistă şi le juxtapune cu cea de astăzi.

Astfel, expoziţia de fotografii pune în lumină beneficiile libertăţii şi democraţiei pentru toţi românii şi are drept scop să reamintească tuturor, în special generaţiilor născute după 1989, cum arătau comunismul şi opresiunea, frica şi nedreptatea care au definit acea perioadă.

Tema concursului, cine poate participa, premiile

Tema concursului de eseuri este “Gânduri şi păreri despre atunci şi acum”, iar elevii vor trimite un eseu de maximum două pagini care să prezinte reacţiile lor la expoziţie, mai scrie Agerpres.

Vor fi două categorii de înscrieri, reale şi virtuale, în funcţie de felul în care elevii au acces la exponate, unii vor vizita fizic această expoziţie, iar alţii vor putea vedea fotografiile pe site-ul www.univ-danubius.ro.

Toţi elevii de liceu, din anul I-IV, din instituţii publice şi private, sunt eligibili pentru a intra în concurs, iar înscrierile vor fi depuse prin intermediul unui portal de pe site-ul Universităţii Danubius. Elevii trebuie să afirme că munca depusă este a lor şi că nu au primit asistenţă de la părinţi, profesori sau antrenori.

Potrivit sursei citate, câştigătorii concursului vor fi selectaţi în a treizecea zi a fiecărei luni, ca recunoaştere a faptului că 2022 este cea de-a treizecea aniversare de la înfiinţarea universităţii şi vor exista premii în bani pentru cele mai bune trei lucrări în cursul fiecărei luni: 200 de lei pentru primul loc, 150 lei pentru locul II şi 100 lei pentru locul trei.

În plus, vor fi selectate şapte menţiuni de onoare, iar autorii acelor eseuri vor primi un certificat de merit şi un tricou cu sloganul Universităţii Danubius: “Young, Smart and Beautiful”.

Membrii juriului concursului: Aceștia vor fi profesori care predau în liceele din ţară, iar componenţa comisiei de evaluare se va roti. Juriul va fi asistat de profesori de la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Danubius.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile planuri-cadru pentru liceu sunt “în curtea” secretarului de stat din Ministerul Educației Bogdan Cristescu: Pe mine mă trageți de mânecă că nu am respectat termenul – încercăm să facem o treabă cât mai bună

Noile planuri-cadru de liceu, pentru care Ministerul Educației (ME) a încălcat în acest an pentru a doua oară termenul de publicare în dezbatere publică, vor fi anunțate în câte o…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, atac frontal la „cei care s-au perindat la conducerea Ministerului Sănătății pe parcursul crizei sanitare”, care ar fi de vină pentru „îndepărarea copiilor de școală” prin faptul că „ne-am jucat cu școala de-a închis-deschis” / Nicio referire la Klaus Iohannis, care a anunțat toate închiderile școlilor

Ministrul Educației spune într-o declarație difuzată de Euronews, că vina pentru faptul că “peste 16.000 de elevi care au început clasa VIII-a, dar nu au fost înscriși la Evaluarea Națională”…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

Noile planuri-cadru pentru liceu ar fi gata în doar 3 luni și jumătate, în această iarnă, susține Ministerul Educației, care a pus în dezbatere „calendarul reformei curriculare”, după ce a întrerupt-o în urmă cu doi ani

Noile planuri-cadru pentru liceu ar urma să fie gata în 3 luni și jumătate, până în ianuarie 2024, după cum propune Ministerul Educației într-un grafic de activități privind noul curriculum…
Vezi articolul

Departamentele de limba franceză din universități cer păstrarea celor două ore de limba modernă 2 în trunchiul comun: Numărul de posturi în învățământ scade, tinerii vor fi mai puțin motivați să opteze pentru o astfel de profesie

Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF) solicită Ministerului Educației păstrarea a două ore de limba modernă 2 în trunchiul comun pentru toate specializările liceale, avertizând că o reducere a…
Vezi articolul