Concurs de eseuri pentru elevii de liceu, despre România în regimul comunist și în cel democratic, desfășurat de Universitatea Danubius din Galați. Înscrieri din luna martie

856 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Începând din luna martie, Universitatea Danubius din Galaţi organizează un concurs naţional de eseuri pentru liceeni, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior, informează agenția de presă Agerpres.

Potrivit sursei citate, elevii care doresc să participe vor vedea mai întâi o expoziţie fotografică istorică intitulată “Then and Now”, care este în prezent expusă la universitate şi a fost dezvoltată iniţial de Ambasada SUA la Bucureşti pentru a afişa fotografii care surprind epoca comunistă şi le juxtapune cu cea de astăzi.

Astfel, expoziţia de fotografii pune în lumină beneficiile libertăţii şi democraţiei pentru toţi românii şi are drept scop să reamintească tuturor, în special generaţiilor născute după 1989, cum arătau comunismul şi opresiunea, frica şi nedreptatea care au definit acea perioadă.

Tema concursului, cine poate participa, premiile

Tema concursului de eseuri este “Gânduri şi păreri despre atunci şi acum”, iar elevii vor trimite un eseu de maximum două pagini care să prezinte reacţiile lor la expoziţie, mai scrie Agerpres.

Vor fi două categorii de înscrieri, reale şi virtuale, în funcţie de felul în care elevii au acces la exponate, unii vor vizita fizic această expoziţie, iar alţii vor putea vedea fotografiile pe site-ul www.univ-danubius.ro.

Toţi elevii de liceu, din anul I-IV, din instituţii publice şi private, sunt eligibili pentru a intra în concurs, iar înscrierile vor fi depuse prin intermediul unui portal de pe site-ul Universităţii Danubius. Elevii trebuie să afirme că munca depusă este a lor şi că nu au primit asistenţă de la părinţi, profesori sau antrenori.

Potrivit sursei citate, câştigătorii concursului vor fi selectaţi în a treizecea zi a fiecărei luni, ca recunoaştere a faptului că 2022 este cea de-a treizecea aniversare de la înfiinţarea universităţii şi vor exista premii în bani pentru cele mai bune trei lucrări în cursul fiecărei luni: 200 de lei pentru primul loc, 150 lei pentru locul II şi 100 lei pentru locul trei.

În plus, vor fi selectate şapte menţiuni de onoare, iar autorii acelor eseuri vor primi un certificat de merit şi un tricou cu sloganul Universităţii Danubius: “Young, Smart and Beautiful”.

Membrii juriului concursului: Aceștia vor fi profesori care predau în liceele din ţară, iar componenţa comisiei de evaluare se va roti. Juriul va fi asistat de profesori de la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Danubius.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

UPDATE Elevă din Argeș, internată la spital cu meningită meningococică. Ministrul Sănătății: 39 de elevi au luat contact direct. Nu sunt cazuri noi de îmbolnăvire

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi într-o conferinţă de presă că în urma investigațiilor medicale făcute de Direcția de Sănătate Publică, „au fost stabiliţi contacţii direcţi şi a…
Vezi articolul