Concurs pentru școlile care combat hărțuirea, lansat de organizația Salvați Copiii. Rezultatele celor mai implicate echipe anti-bullying vor fi premiate cu spații de joc pentru elevi, în școală

498 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Un concurs pentru școlile care combat bullyingul a fost lansat de organizația Salvați Copiii România și așteaptă înscrieri până pe 6 aprilie. Rezultatele și experiențele celor mai implicate echipe în lupta cu hărțuirea vor fi premiate cu organizarea de spații sigure și cu jocuri, pentru elevi. Intrarea în concurs, până pe 6 aprilie cel târziu, constă în completarea unui formular în care profesorii explică modul în care au gestionat, în școala lor, situații de violență sau au organizat activități pe această temă cu părinții. Și elevii implicați în combaterea bullyingului pot fi premiați cu participarea într-o tabără a sănătății.

Potrivit regulamentului (mai jos în articol), în cadrul acestui concurs pot participa școlile care au grup de acțiune antibullying funcțional și desfășoară activități de prevenire a bullyingului la nivelul întregii unități de învățământ.

  • Ele trebuie, de asemenea, să aplice ”constant principiul participării elevilor la viața școlii (elevii inițiază sau implementează activități care contribuie la îmbunătățirea climatului școlar, iar activitățile lor sunt sprijinite de conducerea școlii și profesorii din școală)” și să desfășoare ”activități de prevenire a bullyingului cu participarea tuturor actorilor relevanți: elevi, părinți, cadre didactice (exemplu cursuri, activități comune, sesiuni de informare, evenimente tematice, concursuri, înfrumusețarea spațiului școlilor)”, conform organizatorilor.

”Aplicația poate fi transmisă de un reprezentant al grupului de acțiune antibullying din școală sau de către o altă persoană activ implicată în acțiuni de prevenire a bullyingului (elev, cadru didactic sau părinte). Aplicația se completează în formularul de aici, care se trimite, alături de acordurile de prelucrare a datelor cu caracter personal – disponible la finalul regulamentului, până la data de 06.04.2023, la adresa mariana.moraru@salvaticopiii.ro. Când trimiteți aplicațiile, vă rugăm să menționați în câmpul subiect „Concurs Școli fără bullying”, iar în corpul emailului, numele și școala de proveniență”, transmit organizatorii.

Criterii de eligibilitate, potrivit regulamentului de organizare:

  • ”Vor fi acceptate doar materialele originale care reflectă activități desfășurate în școală. Nu vor conține elemente aflate sub incidența drepturilor de autor – copyright (să nu fie copiate din alte surse);
  • Materialele nu trebuie să conțină elemente (cuvinte, simboluri, imagini, semne etc.) indecente, antisemite, antirasiale, xenofobe sau de instigare la violență, mărci sau denumiri comerciale etc.;
  • Materialele video vor avea o durată de maximum 5 minute și vor conține, la final, detalii despre echipa implicată;
  • Aplicația conține informații despre contextul în care au fost create materialele;
  • Aplicația respectă regulile de comunicare și de raportare din cadrul concursului;
  • Toate persoanele implicate în activitățile incluse în aplicație vor completa acordurile de prelucrare a datelor cu caracter personal, care vor fi atașate aplicației. Modelele de acorduri se găsesc la finalul regulamentului”.

Premiile vor acordate unităților de învățământ și sunt destinate a contribui la îmbunătățirea climatului educațional:

  • Premiul I – amenajarea în incinta școlii a unui spațiu destinat elevilor: Safe Corner (dotat cu board games, materiale educaționale, pufuri, cărți). Participarea în cadrul Taberei Sănătății organizată în perioada august – septembrie 2023 a unui număr maxim de 3 elevi implicați activ în grupurile de acțiune antibullying,
  • Premiul II – amenajarea în incinta școlii a unui spațiu destinat elevilor: Safe Corner (dotat cu board games, materiale educaționale, pufuri, cărți)
  • Premiul III – board games, cărți, materiale educaționale.

Premierea echipelor câștigătoare va avea loc până la finalul lunii mai, în cadrul unei ceremonii organizată fizic/ online – organizatorii vor reveni în timp util cu toate detaliile.

DOCUMENT .docx – Descarcă de mai jos formularul editabil care trebuie completat și trimis pe mail:

DOCUMENT Descarcă regulamentul complet de concurs care conține la final formularele de consimțământ pentru părinți / elevii majori (.pdf):

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like