BREAKING Rezultate Evaluarea Națională 2022. Cîmpeanu: Peste 82% dintre elevi au luat peste 5 / La matematică avem 10 % peste media de anul trecut în cazul celor care au luat peste nota cinci

71.755 de vizualizări
Foto: gov.ro
Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a mai spus că „la matematică avem 77.5 % medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi”.

UPDATE: Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 au fost afișate

Cele mai importante declarații:

 • „În urma unei munci pe care o apreciez au reușit să calibreze foarte corect subiectele astfel încât să fie adaptate perioadei pe care au traversat o elevi au susținut zilele trecute evaluare Națională. Subiectele au fost extrem de bine formulate.
 • Asta s-a făcut cu un efort care merită să fie apreciat.
 • La modul general evaluarea națională a fost organizat anul acesta mai bine. Mult mai bine decât anul trecut.
 • Numărul candidaților înscriși este mai mare decât în anii 2016, 2017, 2018, 2019 și 2021. Cu 24000 mai mare decât numărul candidaților înscriși anul trecut.
 • Am avut cu 25000 mai mulți candidați prezenți decât anul trecut.
 • Procentual avem o prezență de 95,5% în raport cu cei înscriși. Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani. Este vorba de un procent de 82,3%. Mai exact, este vorba de 122.166 de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații. Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puțin. Și dacă ne referim la valoare absolută, am avut puțin peste 94000 de elevi care au luat peste media cinci. Acum avem peste 122000.
 • Toate județele au fost peste 70% la numărul de medii peste 5.
 • La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi.
 • La limba română – note peste cinci avem un procent de 85,9%, 127 920 de elevi.
 • Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare județul Cluj cu 92,7%. În București 91,6%, Brăila – 91%.”

Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului.

Amintim că Edupedu.ro a scris că numele elevilor vor fi vor fi anonimizate, conform procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se arată în documentul menționat anterior.

Documentul prevede că lista prin care se afișează rezultatele examenului cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent” / „eliminat din examen”, după caz.”

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților. Descarcă modelul de contestație de aici.


3 comments
 1. Praf in ochi , la matematica sunt favorizați cei cu nivel sub clasa a 4-a . O grila simpla e punctată 50 de sutimi , un Exercițiu cu demonstrație 30 de sutimi . Acele grile ar trebui punctate între 10 și maxim 20 sutimi (cele de geometrie puțin mai dificile ). Nota 5 se obține ușor și bifând grilele la noroc .
  La noi învățământul e o “ minune “ : scade nivelul de cunoștințe, dar cresc notele .😳

 2. >>vor fi vor fi anonimizate, conform procedurii
  Procedura se numeste pseudonimizare, cf. GDPR. Daca lucrarile ar fi anonime nu s-ar mai sti cine ce lucrare a scris :-).

  „Pseudonimizare” înseamnă prelucrarea datelor cu caracter personal într-un asemenea mod încât acestea să nu mai poată fi atribuite unei anume persoane vizate fără a se utiliza informații suplimentare, cu condiția ca aceste informații suplimentare să fie stocate separat și să facă obiectul unor măsuri de natură tehnică și organizatorică care să asigure neatribuirea respectivelor date cu caracter personal unei persoane fizice identificate sau identificabile.
  https://www.dataprotectionromania.ro/tag/pseudonimizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

AmCham România face apel la Guvern “să asigure continuitatea procesului de educație”, să relaxeze curriculumul școlar aferent ultimelor 2 luni și să decaleze examenele de finalizare a studiilor

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) face apel la Guvern “să asigure continuitatea procesului de educație chiar și într-un astfel de context”, cum este criza COVID-19. “AmCham Romania susține…
Vezi articolul

Testele grilă la examene înseamnă creștere artificială a ratei de promovare. Simulările de BAC și Evaluare se transformă într-un experiment – Elevii critică dur Ministerul Educației

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un “experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata…
Vezi articolul