Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației urgentarea livrării manualelor noi de clasa a VIII-a. Rareș Voicu: Avem nevoie de manuale și de siguranță în ceea ce privește organizarea evaluării naționale

4.416 vizualizări
Sursă foto: Rares Voicu/CNE
Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației urgentarea livrării manualelor noi de clasa a VIII-a către școli și atrage atenție că publicarea în varianta digitală doar a manualelor de limba și literatura română „nu contribuie, de facto, cu aproape nimic la garantarea accesului la educație pentru toți elevii, ținând cont de faptul că, la momentul de față, peste 900 de mii de elevi din România nu au acces la internet”, se arată într-un comunict de presă al CNE.

Dacă ministerul nu distribuie imediat manualele pentru elevii de clasa a VIII-a, atunci „elevii din anul terminal al ciclului gimnazial vor avea parte de o învățare lacunară, care va afecta în mod direct procesul de deprindere a competențelor-cheie prevăzute în profilul absolventului și rezultatele examenului de Evaluare Națională”, mai atrage atenția Consiliul Național al Elevilor.

„Manualele școlare încă nu au ajuns la colegii noștri de clasa a 8-a, în ciuda faptului că a trecut deja prima săptămână de școală. Ministerul Educației și Cercetării a tergiversat organizarea licitațiilor pentru manualele școlare, iar acum ne aflăm într-o situație foarte delicată, întrucât orice zi în care elevii nu au materialele necesare învățării, reprezintă o zi de școală irosită. Elevii de clasa a 8-a au nevoie de manuale școlare și de siguranță în ceea ce privește organizarea evaluării naționale!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Ministerul Educației a publicat joi, pe manuale.edu.ro, cele trei variante de Limba și Literatura Română care au câștigat licitația de manuale noi pentru clasa a VIII-a. Acestea sunt singurele cărți noi pe care le pot consulta elevii și profesorii momentan, restul de șapte loturi câștigătoare aflându-se încă în etapa de contestații.

„La ora actuală se derulează etapa de soluționare a contestațiilor pentru 7 discipline: Biologie, Geografie, Chimie, Informatică, Educație  Tehnologică, Educație Socială și Consiliere”, potrivit unui răspuns al Ministerului Educației pentru Edupedu.ro. O situație specială a reprezentat manualul de Limba și literatura română deoarece în urma evaluării contestațiilor, ordinea clasaților nu s-a modificat.

Sursă foto: Rares Voicu/CNE


1 comment
  1. Sa le dea odată manualele și sa treacă la online mai repede. Deja sunt cazuri de copii bolnavi și vor crește pe măsură ce trece timpul. Cine vrea sa învețe poate și online. Asa cum facultățile încep online consider ca pt siguranța tuturor trebuie trecut și la cei din gimnaziu și liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, care a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București “din 3 sau 4 octombrie”, spune cel care i-a ținut locul / “Nicio sesizare” primită încă de USAMV privind acuzațiile de plagiat

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a dat demisia după jurnalista Emilia Șercan a scris că a plagiat într-un curs de specialitate, a revenit în funcția de rector la…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute de cercetare care au spor de muncă grea. Hurduc propune plafonarea la 12.000 de lei net a salariilor pentru șefi, după ce tot el le aprobase bugete scandaloase

După scandalul bugetelor de salarii foarte mari pentru șefii câtorva institute de cercetare românești, aflate în coordonarea Ministerului Cercetării, ministrul susține că a descoperit cazuri în care directorii aveau spor…
Vezi articolul

“Datorită meditațiilor” elevii se concentrează mai puțin la școală, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: Un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil la masă „cum te simți, cum te pot ajuta”, decât plătindu-i meditații

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, a spus într-o intervenție la Digi24, că “un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil: cum te simți, cum te pot ajuta,…
Vezi articolul

Intervențiile sistemice în educație trebuie să iasă din zona gri, a improvizației, și trebuie să se bazeze pe date, evidențe științifice solide, iar evaluările internaționale comparative sunt esențiale, spune ministrul Educației

Intervențiile sistemice în educație trebuie să iasă din zona gri, a improvizației, și trebuie să se bazeze pe date, evidențe științifice solide, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus,…
Vezi articolul