Contestațiile la Bacalaureat se depun la centrul de examen până la ora 18:00 sau online, pe email / Lista centrelor de examen din București și Ilfov

8.627 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu/Agerpres Foto
Contestațiile la Bacalaureat se depun de către elevii nemulțumiți de notele primite la probele scrise, la centrul de examen până la ora 18:00 sau online, pe email, potrivit procedurii oficiale. Centrul de examen este școala în care elevii au susținut proba scrisă, nu liceul în care au învățat.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

În Capitală, de exemplu, sunt 51 de centre de examen:

Pentru județul Ilfov centrele de examen au fost următoarele:

Cererea de contestație poate fi descărcată de mai jos în format PDF:

Reamintim că anul trecut a fost un număr mare de contestații la Bacalaureat, procentul de tineri promovați crescând după soluționarea acestora.

  • BAC 2021: au fost depuse 55.982 contestații
  • BAC 2020: au fost depuse 62.790 contestații
  • BAC 2019: au fost depuse 48.003 contestații
  • BAC 2018: au fost depuse 44.400 contestații
  • BAC 2017: au fost depuse 42.232 contestații
  • BAC 2016: au fost depuse 44.398 contestații
  • BAC 2015: au fost depuse 50.500 contestații
  • BAC 2014: au fost depuse 40.830 contestații

Foto: Grigore Popescu/Agerpres Foto


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liviu Papadima, despre programa pentru Bacalaureat: Este un examen care ar trebui să verifice ce a deprins elevul din programa pentru patru ani, să faci o altă programă specială pentru un examen este o aberație, un nonsens pedagogic

„Am întrebat și mai mulți pedagogi să-mi spună dacă în alte părți există o programă educațională pentru liceu și o programă specială, separată și foarte diferită pentru examenul final. Însăși…
Vezi articolul

Rezultatele simulării Evaluării Naționale și Bacalaureat 2022: 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 70,2% au promovat la română. La Evaluarea Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro, în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală…
Vezi articolul