Ministerul Educației anunță bursă lunară de 2.350 lei pentru cei 400 de studenți care se pregătesc prin masteratul didactic să devină profesori, plus laptopuri și laboratoare media

15.078 de vizualizări
Bursă lunară
Bursă lunară Foto: Dreamstime.com
Contractul de finanțare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic” a fost semnat oficial, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Proiectul oferă celor 400 de masteranzi din cele opt universități care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență, o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă de desfășurare a programului, laptopuri și laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generație (realitate virtuală, realitate augmentată).

Bursă lunară, anunțată de Ministerul Educației

În vederea desfășurării unor viitoare activități didactice de calitate, masteranzii își vor dezvolta, prin intermediul acestui proiect, abilități și competențe practice și vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la schimburi de experiență cu universități de prestigiu din Europa. Mai mult decât atât, vor fi consolidate competențele a 80 de cadre didactice universitare în ceea ce privește conținutul educațional inovator și resursele de învățare moderne și flexibile, anunță Ministerul Educației.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe, Prioritatea de investiții–10.II., Obiective Specifice 6.7, 6.9, 6.10, Program-pilot pentru Sprijinirea Formării Inițiale a Cadrelor Didactice pentru Învățământul Preuniversitar.

Cele opt universități care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021 sunt:
  • Universitatea Politehnica din București;
  • Universitatea din București;
  • Academia de Studii Economice din București;
  • Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca;
  • Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • Universitatea din Craiova;
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
  • Universitatea de Vest din Timișoara.

Instituția precizează că proiectul are ca obiective îmbunătățirea calității și a eficienței învățământului terțiar, diversificarea ofertelor educaționale și îmbunătățirea nivelului de competențe ale personalului didactic din învățământul terțiar universitar, încadrându-se atât în obiectivele strategice ale Ministerului Educației și Cercetării, venind în întâmpinarea necesității aplicării legislației naționale, cât și în recomandările documentelor de analiză europene.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


5 comments
  1. Asta e o smecherie inventata de psiho-pedagogi. Au ca obiectiv sa mute pregatirea profesorilor la facultatile de Pedagogie (sau Stiinte ale Educatiei, cum isi spun ei). Problema e ca ei au impresia ca poti fi profesor de orice, daca ai facut cursuri de pedagogie. Asa ca in planurile de invatamant lipsesc aproape cu desavarsire cursuri de specialitate. De fapt, e doar unul in 4 semestre. Prin urmare, un viitor profesor va discuta la acest master orice altceva in afara de ce va trebui sa predea.

  2. Domnule Un cititor, mie mi se pare ca sunteti doar reticient 🙂 la initiativele doamnei Pepsiglas. Vorba intaiului profesor de la Cotroceni: tara are niste comorbitati prea mari in Educatie ca sa mai poata fi salvat ceva din generatia lui peste prajit, ca sa mai salveze 7 masterate didactice cu bursa…

    1. …aveti dreptate, `reticientul` de mine nu-i in stare sa se bucure de deciziile acestei scenariste de neegalat….😒. Pacat de copiii acestei tari!

  3. Acest guvern liberal calcă peste profesorii existenți, dintre care o mare parte chiar își vad cu dedicație de profesia lor.
    Numai ca suntem un popor de snobi (apreciem și jinduim numai la ce este în curtea altuia) și de frustrați (părinți care dau educație greșită copiilor proprii, dar apoi dau vina pe profesori ca ai lor copii nu au la învățătura rezultatele dorite la învățătura).
    Profesorilor nu li se măresc salariile, ca societatea nu ii aplaudă pe liberali dacă sau profesorilor măcar o treime din salariul unui medic.
    Dar dacă se măresc alocațiile copiilor și bursele elevilor, studenților, etc, societatea ii aplaudă. Cam asa stau lucrurile.

  4. …sublim! Le uram sa devina profesori autentici si, mai ales, sa se exprime corect in limba romana, indiferent ce agramata le ofera aceasta bursa! Ar fi culmea sa ne trezim peste 10-15 ani cu vreunul dintre acesti `masteranzi` bursieri – ministru al educatiei in Romania, la fel de incult si de agramat ca actualul ministru….sau mai rau. Copiii nostri au nevoie de Profesori adevarati, nu de ministri-diriginti care ,,recomanda“ alti agramati pentru a face ,, lucruri marete“ intr-un perpetuum-mobile al prostiei infinite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Probleme cu acordarea burselor de merit, semnalate de profesori: O elevă care a avut media 9,35 anul trecut și 9,68 în primul semestru acum poate lua bursă de merit sau este pedepsită că a înregistrat un progres școlar, fără să știe că regulile se vor schimba „în timpul jocului”

O profesoară din București a semnalat pe Facebook mai multe nelămuriri privind acordarea burselor de merit pentru elevi, după ce ministerul Educației a schimbat regulile „în timpul jocului”. Spre exemplu,…
Vezi articolul

Câțiva profesori protestează în Sibiu, în timp ce familia Iohannis se pregătește să viziteze Colegiul Brukenthal / Pe tricoul unui protestatar scrie ”Nu vă vedem din Sibiu”, cu aluzie la absența protestatarilor de altădată

Câțiva profesori protestează în Sibiu, în timp ce familia Iohannis se pregătește să viziteze Colegiul Brukenthal, unde preda fizică președintele Iohannis. Pe tricoul unui protestatar, profesor de Istorie la Colegiul…
Vezi articolul

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București în complexul Grozăvești, care va caza cel mult 476 de studenți / Statul plătește aproape 200 de milioane de lei, iar Universitatea București din fonduri proprii – puțin peste 2 milioane de lei

Guvernul a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București, în complexul Grozăvești, care va avea 238 de camere de cazare pentru câte 2 persoane.…
Vezi articolul