Controversata Academie a Oamenilor de Știință din România, finanțată de stat, lansează la Constanța, în parteneriat cu Asociația Română de Prietenie cu China, una dintre cărțile lui Adrian Năstase

255 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Controversata Academie a Oamenilor de Știință din România, finanțată de stat, lansează la Constanța, în parteneriat cu Asociația Română de Prietenie cu China, una dintre cărțile lui Adrian Năstase, conform unei postări pe Facebook a președintelui Universității Andrei Șaguna, scrie G4Media.ro.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita la Masa Rotundă ”Importanța geopolitică a zonei Ponto-Danubiene”, organizată de Academia Oamenilor de Știință din România – filiala Constanța și Asociația Română de Prietenie cu China, vineri, 12 ianuarie 2024, începând cu ora 13.00, în Aula Magna a Universității „Andrei Șaguna”, se arată în postarea de pe Facebook.

masa rotunda adrian nastase
sursa foto: Facebook/ Aurel Papari

În cadrul evenimentului va fi lansat și volumul ”Danubii Flumins Pars Infima. Interesele și drepturile românilor la gurile Dunării”, semnat de fostul premier Adrian Năstase și de Mihai Gribincea, fost ambasador al Republicii Moldova în România.

Printre invitați se află fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu și amiralul în rezervă Aurel Popa.

Reamintim că România are, începând din 2021, o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze, din cauza suspiciunilor majore privind implicarea statului comunist chinez în activități de spionaj tehnologic.

Pe de altă parte, finanțarea de la stat a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) a stârnit multe polemici în spațiul public și a existat chiar și o inițiativă legislativă de desființare a acestui for.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO O profesoară de limba română din Oradea a fost nominalizată în Top 50 “Global Teacher Prize”, ai celor mai buni profesori din lume. Mirela Tanc: Am creat mai multe soluții la problemele cu care se confruntă învățământul în acest moment, i-am învățat pe elevi nu numai să memoreze, dar să și gândească critic

O profesoară orădeană de limba și literatura română a fost nominalizată în Top 50 Global Teacher Prize – “Oscarul din Educație” pentru profesori merituoși din întreaga lume, în valoare de…
Vezi articolul