Copiii de grădiniță și școală primară din Franța nu mai sunt obligați să stea acasă dacă un coleg este testat pozitiv pentru Covid-19

5.010 vizualizări
Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com
Guvernul francez a decis să renunțe la o parte dintre restricțiile aplicate în școlile primare și grădinițe, ca măsuri de prevenție în contextul epidemiei Covid-19, potrivit Radio France International. De azi, orele din cele două cicluri de învățământ “continuă să se desfășoare ca de obicei”, chiar dacă un elev este testat pozitiv.

Noua regulă, anunțată duminică, este aplicabilă copiilor de 3-10 ani și o înlocuiește pe cea potrivit căreia elevii care au intrat în contact cu o persoană apropiată se pot întoarce la școală doar dacă au fost testați negativ, după ce au stat acasă șapte zile.

Măsura a fot adoptată după ce biroul consultativ al Înaltului Consiliu pentru Sănătate Publică al Ministerului Sănătății a publicat, săptămâna trecută, o notă potrivit căreia “copiii prezintă puține riscuri de a contracta boala în formă gravă și de a răspândi SARS-CoV-2”.

Potrivit sursei citate, la trei săptămâni de la deschiderea anului școlar, în Franța erau închise luni, conform protocolului existent, doar 89 de școli publice și private dintr-un total de 61.500 la nivel național. În multe alte școli erau suspendate anumite clase. În total, potrivit ministrului Educației, Jean-Michel Blanquer, luni erau închise 2.000 de clase, număr așteptat să scadă după introducerea noilor reguli.

Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


3 comentarii
  1. Da, iar la noi se inchid si scolile din jur daca apare un caz intr-o scoala. Plus ca suntem probabil singurii din lume care obligam copiii sub 11 ani sa poarte masca la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Michelle Obama, către absolvenți: Nu lăsați niciodată pe cineva să vă spună că sunteți prea furioși sau că trebuie să tăceți / 3+1 lecții de la fosta primă doamnă a SUA, la cel mai mare banchet de absolvire organizat vreodată, online pe Youtube

“Dacă vă e frică, sau sunteți confuzi, sau furioși, sau pur și simplu copleșiți (…) nu sunteți singuri. Și eu simt toate aceste lucruri. Toți le simțim”, a spus fosta…
Vezi articolul