Copiii se internează de două ori mai repede de Omicron decât în valul Delta, susține cercetătorul Octavian Jurma. Ponderea minorilor – 9% din totalul internărilor

1.792 de vizualizări
Foto: captură – Octavian Jurma / Facebook.com
Copiii se internează de 2 ori mai repede în valul Omicron decât în valul Delta, „în timp ce adulții se internează într-un ritm similar la un număr mai mare de cazuri”, a scris într-o postare, pe pagina sa de Facebook, cercetătorul Octavian Jurma. Acesta susține că „ponderea minorilor a crescut de la 2-3% în valul Delta la 9% din totul internărilor în valul Omicron”.

„Chiar dacă copilul se infectează, riscul să facă o formă gravă de boală este infim. Chiar dacă e nevoie de spitalizare, șansele să dezvolte o formă gravă sunt mai mici ca în Delta”, a subliniat cercetătorul.

El a menționat necesitatea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea infectării în rândul copiilor: „Faptul ca Omicron este mai blândă cu adulții și mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenție a infectării în rândul copiilor”.

Cercetătorul este de părere că „dacă rata de creștere se menține și săptămâna viitoare, până duminica viitoare vom depăși pragul 1.000 de copii internați pe zi”. Acesta precizează că numărul de internați pe zi este suma dintre numărul de noi internări și numărul de internări existente. 

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comparat săptămâna trecută într-o informare de presă ponderea copiilor internați de COVID cu ponderea totală de copii în rândul populației spunând că „este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”: „Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași – 8,6%. Precizăm că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%. În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”.

Octavian Jurma susține că ponderea minorilor internați a ajuns la 9%.

Foto: Octavian Jurma / Facebook
Despre Octavian Jurma:

Octavian Jurma este cercetător specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, potrivit profilului său de LinkedIn. A devenit cunoscut prin proiecțiile sale asupra ratelor de infectare din timpul pandemiei și mai ales prin criticile aduse autorităților și modului de gestionare defectuoasă a situației pe care acestea l-au avut deseori în perioada ultimului an.

Citește și:
Derapaj al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care compară ponderea copiilor internați de COVID cu cea a copiilor în rândul populației și concluzionează: Este mai puțin de jumătate în raport cu media națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele FSLI trag de timp pentru Guvern. Anunță că vor protesta dacă Executivul nu vine cu soluții la problemele salariale ale angajaților din Educație până la 1 martie, deși termenul a fost depășit săptămâna aceasta

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță că a stabilit un calendar de proteste dacă, până cel mai târziu la data de 01.03.2023, Guvernul României nu va prezenta soluțiile concrete…
Vezi articolul

Populația germană scade sub 1%, pentru prima oară în județul Sibiu / Deputatul minorității germane: ”Uitați-vă ce bătălie e pentru școlile de limbă germană. Asta ne interesează de fapt”

Conform datelor parțiale din recensământul populației încheiat anul trecut, Sibiul se află pe locul 3 la nivel național la procentul de populație germană din totalul rezidenților., anunță Turnul Sfatului.ro, potrivit G4Media.ro.…
Vezi articolul

Peste 150 de ONG-uri cer Ministerului Educației să dezbată public în mod real proiectul de hotărâre de guvernul pentru aprobarea Programului de Implementare “România Educată”

Un grup de peste 150 de organizații guvernamentale solicită Minsiterului Educației dezbaterea publică a Proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului de Implementare a Proiectului “România Educată”. Ele arată,…
Vezi articolul

DOCUMENT Cererea de înscriere/reînscriere în rețeaua de școli-pilot care folosesc catalogul electronic în anul școlar 2023-2024. Solicitările se trimit la Inspectoratele Școlare Județene până pe 10 iulie, anunță Ministerul Educației

Școlile se pot înscrie sau reînscrie în rețeaua de unități – pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2023-2024 până pe pe 10 iulie, printr-o solicitare adresată Inspectoratului…
Vezi articolul