Derapaj al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care compară ponderea copiilor internați de COVID cu cea a copiilor în rândul populației și concluzionează: Este mai puțin de jumătate în raport cu media națională

16.021 de vizualizări
Foto: gov.ro
Derapaj al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o informare de presă transmisă miercuri seara. Oficialul prezintă numărul copiilor internați cu afecțiuni COVID și compară ponderea copiilor internați de COVID cu ponderea totală de copii în rândul populației spunând că „este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”.

Afirmația vine pe un ton care vrea să liniștească temerile părinților care au protestat în ultima săptămână față de recentele modificări ale cadrului normativ de funcționare a școlilor și față de creșterile rapide ale numărului de copii internați.

Redăm declarația integrală:

„La nivelul zilei de ieri, 18 Ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătății, erau spitalizați 337 copii din totalul de 3.896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași – 8,6%.

Precizăm că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.

În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională.

Tot astăzi, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% (MH), 7% (BR, CV și GJ) si 39% (SV). București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid.

Sorin Cîmpeanu”

Ministrul folosește în declarație datele din raportările anterioare, valabile pentru zilele de duminică și luni, când în mod tradițional sunt înregistrate și internate mai puține cazuri fiind weekend.

La raportarea de azi, însă, pe 19 ianuarie, datele oficiale arată că sunt 387 de minori internați, fiind înregistrată o creștere de 50 de cazuri de pe o zi pe alta. Ministrul nu a făcut însă nicio referire la datele cele mai recente, ci a inclus în declarație două date în care, aparent, numărul de internări este stabil și constant.

Sursa: Ministerul Sănătății – buletin oficial 19 ianuarie 2022

Articol în curs de actualizare


3 comments
  1. Statistica si procentele sunt incluse in materia matematica la clasa a X-a
    Ce studii are tov. Ministru ? E in fruntea carui minister ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul Ciucă a adoptat netransparent o ordonanță prin care, sub pretextul urgenței, o autoritate publică centrală sau locală va putea să adopte orice decizie fără niciun fel de consultare, acuză mai multe ONG-uri, într-o scrisoare deschisă către Avocatul Poporului

Fără a cere avizul Consiliului Economic și Social, fără a publica textul măcar pe agenda publică a Ședinței de Guvern, Guvernul Ciucă a adoptat o Ordonanță de Urgență care modifică…
Vezi articolul

Ordonanța de Urgență prin care probele de competențe la Bacalaureat 2021 nu se mai susțin, ci sunt echivalate, aprobată fără avizul Consiliului Legislativ: Normele propuse trebuie revizuite, deoarece vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022

Proiectul de Ordonanță de Urgență anunțat ca „adoptat” de Guvern miercuri, pe 19 mai, prin care era modificată Legea Educației, pentru a putea echivala competențele digitale și lingvistice la examenul…
Vezi articolul
inscriere DSBU

ARACIP anunță că modificarea standardelor de evaluare a calității, propusă prin două proiecte de hotărâre de Guvern, a fost fundamentată pe feedback-ul primit de la 73 de școli evaluate în ultimii 2 ani și de la evaluatori

Proiectele prevăd schimbarea modului de evaluare externă a unităților de învățământ, punându-se accent pe calitatea învățământului și interacțiunea cu profesorii și elevii, așa cum a povestit într-un scurt interviu pentru…
Vezi articolul
Inspecția specială

O nouă directivă de la Ministerul Educației, pentru profesori: Până pe 31 martie, toți directorii de școli vor face cursuri cu inspectorii și consilierii școlari ca să știe cum să aplice procedura în cazuri de violență, iar școlile vor afișa „materialele vizuale de informare” / A demisionat directoarea de la Școala „Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat sexual

Ministerul Educației le transmite o nouă directivă profesorilor: până pe 31 martie 2024, inspectoratele școlare județene și Centrele Județene de Resurse și de Asistență Educațională trebuie să organizeze „noi sesiuni…
Vezi articolul