Derapaj al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care compară ponderea copiilor internați de COVID cu cea a copiilor în rândul populației și concluzionează: Este mai puțin de jumătate în raport cu media națională

16.021 de vizualizări
Foto: gov.ro
Derapaj al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o informare de presă transmisă miercuri seara. Oficialul prezintă numărul copiilor internați cu afecțiuni COVID și compară ponderea copiilor internați de COVID cu ponderea totală de copii în rândul populației spunând că „este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”.

Afirmația vine pe un ton care vrea să liniștească temerile părinților care au protestat în ultima săptămână față de recentele modificări ale cadrului normativ de funcționare a școlilor și față de creșterile rapide ale numărului de copii internați.

Redăm declarația integrală:

„La nivelul zilei de ieri, 18 Ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătății, erau spitalizați 337 copii din totalul de 3.896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași – 8,6%.

Precizăm că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.

În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională.

Tot astăzi, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% (MH), 7% (BR, CV și GJ) si 39% (SV). București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid.

Sorin Cîmpeanu”

Ministrul folosește în declarație datele din raportările anterioare, valabile pentru zilele de duminică și luni, când în mod tradițional sunt înregistrate și internate mai puține cazuri fiind weekend.

La raportarea de azi, însă, pe 19 ianuarie, datele oficiale arată că sunt 387 de minori internați, fiind înregistrată o creștere de 50 de cazuri de pe o zi pe alta. Ministrul nu a făcut însă nicio referire la datele cele mai recente, ci a inclus în declarație două date în care, aparent, numărul de internări este stabil și constant.

Sursa: Ministerul Sănătății – buletin oficial 19 ianuarie 2022

Articol în curs de actualizare


3 comments
  1. Statistica si procentele sunt incluse in materia matematica la clasa a X-a
    Ce studii are tov. Ministru ? E in fruntea carui minister ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerea de 2,1% din PIB pentru Educație, în proiectul de buget pe 2023 nu are nicio legătură cu prioritățile programului România Educată, spune Alianța organizațiilor studențești, care amenință cu proteste „față de nepăsarea clasei politice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță că, dacă proiectul de Lege a Bugetului de Stat pe 2023 va fi trimis în Parlament în varianta ce prevede o…
Vezi articolul

Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”

Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, într-un interviu pentru HotNews.ro. Oficialul a spus și că va fi…
Vezi articolul

Dispută între o profesoară și ministrul Educației pe tema formulărilor din proiectele legii învățământului: “Dacă am o disciplină care se numește Educație pentru Viață, nu înseamnă că celelalte nu sunt relevante pentru viață?”, întreabă profesoara Antoaneta-Firuța Tacea

Discuțiile de la o dezbatere organizată pe linie de partid, luni, la sediul PNL București, pe tema proiectelor de legi ale Educației, au dus la dispute între ministrul Sorin Cîmpeanu…
Vezi articolul