„Măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună” – Anthony Fauci, directorul Institutului de boli infecțioase din SUA

717 vizualizări
Anthony Fauci / Foto: Facebook.com
Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a declarat duminică că susține măsura obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii care frecventează școlile, deoarece varianta extrem de contagioasă Delta a coronavirusului continuă să determine creșterea cazurilor de infecție din țară, transmite Reuters, citată de Rador.

„Cred că măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună”, a declarat dr. Fauci la CNN.

„Am făcut asta timp de decenii și decenii, obligând la vaccinare împotriva poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei, hepatitei.” În prezent, copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19.

Dr. Fauci, într-un alt interviu acordat postului ABC, a spus că ar trebui să existe suficiente date până la începutul lunii octombrie pentru ca Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) să ia în considerare dacă serul este sigur pentru copiii care nu au împlinit încă vârsta de 12 ani.

“Cred că există o șansă rezonabilă” ca vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii sub 12 ani înainte de viitorul sezon de vacanță, a precizat marțea trecută Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilier medical șef al Casei Albe.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

În România, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, începând din 13 septembrie, vor fi distribuite în școli formulare pentru părinții copiilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani (eligibili pentru vaccinare împotriva COVID-19) pentru a afla care este rata vaccinării la elevi și dacă părinții sunt de acord să-și vaccineze copiii.

Părinții care nu vor completa formularele privind vaccinarea copiilor nu vor fi sancționați, însă riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu „nu” la întrebarea dacă sunt sau nu de acord să își vaccineze copiii, a declarat săptămâna trecută ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a adăugat că în cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii eligibili (peste 12 ani), „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”.

În ceea ce privește întrebările de pe formulare, Cîmpeanu a spus că acestea vor fi: „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”.

Citește și:
Oficial american: În noul val pandemic, “dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult” / Alternativa – “focare în școli sau întoarcerea la școala la distanță, primul lucru pe care dorim să-l prevenim”
Mihăilă: Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Avem maximum 110 paturi ATI pentru copii, dar pot fi tratați și în spitalele pentru adulți / Arafat: Nu vom mai ajunge la lockdown total. Pot fi permise activități cu vaccinați
Motivele formularelor de vaccinare pentru părinți: Pentru a organiza echipe mobile de vaccinare și „ca să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie”, spune ministrul Cîmpeanu. Nu există sancțiuni pentru necompletare. Ce întrebări va conține formularul de vaccinare pentru copii
Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală, dar nu ne facem griji atunci când merg la festival, pe plaje supraaglomerate, în mall-uri supraaglomerate / Pe 13 septembrie părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare

1 comment
  1. E o idee excelenta, nu bună! Bravo lui, mare dreptate are. Singura șansă a noastră de a scăpa de acest virus cu toate variantele lui, e vaccinarea! A tuturor : adulți, copii, toată lumea care poate și nu are contraindicatii la vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe organizații de studenți, profesori universitari, reprezentanți ai societății civile și experți în drepturile omului se opun, la Curtea Constituțională, proiectului ce interzice dezbaterea despre identitatea de gen în educație

Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, organizații pentru protecția drepturilor omului, asociații de studenți au intervenit în ultimele săptămâni, la Curtea Constituțională, pentru a sprijini sesizarea președintelui Iohannis…
Vezi articolul