VIDEO Raed Arafat: Nu cred că se poate face o comparație că am închis școlile ca să ținem magazinele deschise

4.760 de vizualizări
Raed Arafat / Foto: gov.ro
“Nu cred că se poate face o comparație că am închis școlile ca să ținem magazinele deschise”, a spus Raed Arafat într-o conferință de presă de la Guvern. Secretarul de stat din Ministerul de Interne a explicat că școala este încă deschisă și că prelungirea vacanței va fi explicată de „domnul ministru”, fără să spună ce a stat la baza acestei decizii de prelungire la o lună a vacanței de primăvară pentru toate clasele, mai puțin cele din ani terminali care fac școală 100% online, timp de 3 săptămâni, în aprilie.

Reporter:Şi o întrebare, o îngrijorare și o întrebare venită din rândul oamenilor obișnuiți –  cum le răspundeţi celor care spun că i-aţi sacrificat pe copii și educația, prin vacanța impusă de o lună, pentru a păstra magazinele deschise cât mai mult, și barurile, şi acum vedem, la biserică?

Raed Arafat: Nu vă supărați. Timișoara când a fost carantinată prima dată, era la 7 și ceva, nu s-a carantinat la 6 și ceva Timișoara. La 7,6 la 7,7. În al doilea rând pot să vă spun că măsura carantinării nu este doar după incidență sunt foarte mulți parametrii care se calculează pentru a intra în carantină. În fiecare localitate DSP analizează, se propune, INSP analizează, sunt mai multe mai multe aspecte și nu cred că este foarte corect să stăm să ne uităm, dacă pe mine m-ai carantinat, dar pe el de ce nu l-ai carantinat și dacă pe el l-ai carantinat, pe mine de ce nu m-ai carantinat? Nu merge acest lucru și cred că fiecare zonă, fiecare localitate trebuie să meargă după propria evaluare. Încercarea de astăzi este să avem măsuri unitare totuși cât mai multe și să nu fie măsuri interpretabile între localități. Cât de perfecte sunt ele, rămân măsuri unitare ce se adoptă astăzi.

Cât despre școală, că noi menținem magazinele deschise, că școala să fie închisă nu cred că asta este o paradigmă sau un narativ corect. Pentru că magazinele erau deschise mai mult, se reduce programul până la 18.00 în weekend și acolo unde incidența este peste 7,5 la mie se va reduce și în timpul săptămânii până la 18.00. Școala încă este deschisă, faptul că se prelungește vacanța, aici au fost poate considerente, domnul ministru o să vă explice mai mult, dar nu cred că putem să punem situația că am făcut asta că să păstrăm magazinele deschise. Nu cred că această comparație stă în picioare sub nicio formă.

Reporter: Dar dacă se aplică aceste măsuri să ne așteptăm ca după vacanța de o lună copiii să poată să meargă fizic la școală, adică să vedem niște rezultate și pentru ei?

Raed Arafat: Deci asta este ce se doreşte şi asta este speranţa şi după asta aţi auzit şi pe domnul prim ministru ce a zis – noi continuăm campania de vaccinare. Cu cât vaccinăm mai mulți în următoarea perioadă, cu atât răspândirea va scădea, impactul virusului va scădea. Deci, asta este ce dorim la acest moment. Asta înseamnă că să facem cât de mult posibil să ne vaccinăm, să ajungă lumea la vaccinare și bineînțeles într-o lună-două s-ar putea să vedem un impact mai serios, mai ales știind că vin câteva milioane de doze în țară pentru vaccinare”.

Articolul este în curs de actualizare

Citește și:

Foto: gov.ro


1 comment
  1. Asta e culmea nesimțirii!
    Cum sa reproșezi ca tine magazinele deschise?
    Vrei sa ajungi sa îți mănânci copilul ca nu ai de unde sa îți procuri hrana?
    Desigur ca normal era sa se tina cursuri online între cele doua minivacante de primăvara.
    Dar cu “argumentele” si cu””raționamentul” ministrului educației, nu te joci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Constantin Șerban, fostul învățător înregistrat abuzând elevii săi și sancționat pentru lovirea unei fete de clasa a II-a, este acuzat de hărțuire în timpul probei de interviu pentru funcția de director al Școlii Populare de Arte din Iași

Constantin Șerban, fostul învățător ieșean acuzat de abuzuri îndreptate împotriva elevilor săi, este acuzat de acte de hărțuire în timpul probei de interviu din cadrul concursului pentru funcția de manager…
Vezi articolul

DOCUMENT Mai mulți istorici protestează față de „cenzura” prin care se limitează accesul liber și neîngrădit la Arhivele Naționale: „Crimele trecutului nu pot fi acoperite prin acte administrative” / „Reprezintă un reflex care apropie România de regimurile dictatoriale”

Mai mulți istorici semnează o scrisoare deschisă prin care protestează împotriva deciziei administrative adoptate de Arhivele Naționale ale României, prin care se limitează accesul liber și neîngrădit, la documentele ce…
Vezi articolul