Mihnea Costoiu: Avem un sistem educațional bun, pe care trebuie să îl protejăm și să îl promovăm

510 vizualizări
Foto: Facebook.com – Mihnea Costoiu
“Avem un sistem bun educaţional, pe care trebuie să îl protejăm şi să îl promovăm”, a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, la lansarea de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a Raportului privind starea învăţământului bucureştean pentru anul şcolar 2018 – 2019. “Eu sunt din categoria celor care nu blamează acest sistem, nu pentru că face parte din acest sistem”, a precizat Costoiu, citat de Agerpres.

Fost ministru al Cercetării și Învățământului Superior în Guvernul Ponta (2012-2014), Costoiu a precizat, totuși, că “cea mai mare problemă a noastră, în şcoală şi în România, este resursa umană. (…) Această criză pleacă în Europa şi în România de la un sistem social care a dus la o criză majoră demografică“.

Acest sistem nu este perfect, fără doar şi poate, dar nu este nici de blamat, nici pe departe a fi blamat aşa cum se întâmplă din ce în ce mai des. (…) Spaţiul public este ocupat de cu totul şi cu totul alte informaţii despre şcoală şi mai puţin despre lucrurile bune care se întâmplă în şcoală şi care sunt covârşitoare. (…) Avem un sistem bun educaţional, pe care trebuie să îl protejăm şi să îl promovăm“, a declarat Costoiu, după cum relatează agenția de presă citată.

Rectorul UPB a susținut că “a face o comparaţie între ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi ce se întâmplă în ţară este profund greşit. Managementul Inspectoratului Şcolar Bucureşti este cu totul altul decât managementul inspectoratului oricărui judeţ al ţării, dimensiunile sunt altele, problemele sunt altele. Acoperirea, normele, oamenii, resursa umană, investiţiile nu se compară. Chiar în centrele mari – vorbesc de Cluj, Iaşi, Timişoara – lucrurile stau cu totul diferit. Din acest motiv, cred sincer că discuţia despre Bucureşti trebuie purtată separat. (…) Orice fel de statistică am consulta, Bucureştiul şi din punct de vedere al învăţământului preuniversitar reprezintă elita ţării“, transmite Agerpres.

 

 


1 comment
  1. Costoiule, sistemul este bun pt voi, cei lipsiti de inteligență, viclenie si puternici. Pentru elevi și studenți este praf. Dar cine ar mai fi atat de încuiat să stea să îți argumenteze o realitate pe care si orbii o percep clar?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii contrazic guvernanții. Regula salarizării debutantului cu salariul mediu pe economie sau chiar grila de salarizare negociată cu Ministerul Educației pot fi într-o ordonanţă de urgenţă, spune Marius Nistor, FSE: “S-au dus vremurile când Guvernul negocia strict cu liderii de sindicat, negocierea se poartă direct cu cei care sunt în cancelarii”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație (FSE), Marius Nistor, a spus într-o intervenție la Digi24, că solicitarea sindicaliştilor privind creşterea salariului debutanţilor în învăţământ nu se regăseşte în textul ordonanţei Guvernului,…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și profesional pentru anul școlar 2024-2025

Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2024-2025 a fost…
Vezi articolul

Patru posturi de director și director adjunct, disponibile în școlile europene din Belgia, Olanda și Germania. Înscrierile sunt deschise până pe 21 noiembrie pentru profesori – criteriile și ce trebuie să conțină dosarul

Patru posturi de director și de director adjunct sunt disponibile la școli din rețeaua de școli europene, în trei țări din vestul Europei, potrivit unui anunț al Ministerului Educației din…
Vezi articolul

UPDATE Termenul afișat de Ministerul Educației pentru dezbaterea ROFUIP 2024 și Statutului Elevului 2024 expiră pe 26 iunie / Ministra Ligia Deca declara acum 10 zile că vor „sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister”

Dezbaterea publică pentru proiectele Regulamentului de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar – ROFUIP și Statutului elevilor se va încheia pe 26 iunie, conform termenului afișat pe site-ul…
Vezi articolul