Mihăilă: Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Avem maximum 110 paturi ATI pentru copii, dar pot fi tratați și în spitalele pentru adulți / Arafat: Nu vom mai ajunge la lockdown total. Pot fi permise activități cu vaccinați

485 de vizualizări
Ioana Mihăilă / Sursă foto: gov.ro
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat Raed Arafat au susținut, astăzi, o conferință de presă în care au prezentat măsurile pe care le iau autoritățile pentru vârful valului 4 al pandemiei, potrivit G4media.ro.

Aceasta a declarat că „Pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Am solicitat numărul maxim de paturi pentru copii”.

Ministrul Sănătății a mai spus că „Acum avem 340 paturi ATI adulți, iar DSP-urile au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi ATI copii și pot crește numărul de paturi de îngrijire copii până la 1.600. Copiii pot fi tratați și în secțiile de adulți”.

„Varianta nouă a coronavirus se răspândește foarte repede și aplicarea unor măsuri de protecție sanitară este normală la acest moment”, a precizat Raed Arafat.

Citește articolul integral pe G4media.ro.

1 comment
  1. Si daca afecteaza “intr-o masura mai mare” copiii si tinerii, cum naiba a decis sa-i inghesuie in clase subdimensionate pana la 6 la mie? Nu e treaba ministrului sanatatii sa previna imbolnavirea copiilor si tinerilor? Daca doamna are cumva copii, probabil ca va fi fericita cand nu vor mai putea sa respire, pentru ca “pot fi tratati si in sectiile de adulti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like