Oficial american: În noul val pandemic, “dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult” / Alternativa – “focare în școli sau întoarcerea la școala la distanță, primul lucru pe care dorim să-l prevenim”

1.446 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În prezent, în SUA se înregistrează cel mai mare număr de copii care se află internați în spital, de la începutul pandemiei, anume 1.450, după cum a declarat, duminică, directorul Institutelor Naționale de Sănătate, Francis Collins, la postul ABC, citat de The Guardian. El a făcut declarațiile într-o pledoarie pentru a-i convinge pe americanii care încă nu s-au vaccinat să o facă: “mulți dintre copii, având mai puțin de 12 ani, nu s-au putut vaccina, dar ceilalți dintre noi am fi putut face treabă mai bună”, a spus oficialul.

El a pus creșterea numărului de cazuri în rândul copiilor în contextul răspândirii ultimei variante Covid-19, Delta, într-un moment în care 90 de milioane de americani adulți nu s-au vaccinat încă, iar vaccinurile nu sunt încă autorizate pentru copiii sub 12 ani.

În SUA, numărul cazurilor noi de Covid-19 a depășit din nou pragul de 100.000 în medie pe zi, nivel similar situației din cursul iernii.

Francis Collins a insistat pe faptul că purtatul măștii rămâne esențial pentru ca minorii să fie protejați când merg la școală: “Nu este o declarație politică sau o invazie în libertățile oamenilor. [Masca] este un obiect medical ce salvează vieți. Nu e confortabil să le ceri copiilor să poartă mască, dar, știți, copiii sunt destul de rezistenți. Știm că cei sub 12 ani se pot infecta și, dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult.”

Alternativa la purtatul măștii, a avertizat el, va fi probabil apariția “unor focare în școli și întoarcerea copiilor la școala la distanță, care este primul lucru pe care dorim să-l prevenim”.

The Guardian îl citează și pe Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, potrivit căruia cea mai bună metodă de a proteja copiii de virus este “să îi înconjurăm de persoane care se pot vaccina, oricine ar fi acestea. Profesori, personal din școli, oricine – să se vaccineze.”

Foto: © Oksun70Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Ari Pokka, director de școală în Finanda: A venit vremea să reinventăm școala cu totul, să avem complet alte strategii de predare, nu să ne predăm, să spunem că nu avem cu ce și să nu facem nimic

Educația trebuie reinventată acum, iar profesorii nu trebuie să se predea și să spună că nu au cu ce, trebuie să se gândească în ce mod pot să pregătească copiii…
Vezi articolul

VIDEO Salarizarea profesorilor în funcție de performanță, discutată la Guvern. Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea să introducem o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin PNRR

Profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem…
Vezi articolul