Oficial american: În noul val pandemic, “dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult” / Alternativa – “focare în școli sau întoarcerea la școala la distanță, primul lucru pe care dorim să-l prevenim”

1.447 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În prezent, în SUA se înregistrează cel mai mare număr de copii care se află internați în spital, de la începutul pandemiei, anume 1.450, după cum a declarat, duminică, directorul Institutelor Naționale de Sănătate, Francis Collins, la postul ABC, citat de The Guardian. El a făcut declarațiile într-o pledoarie pentru a-i convinge pe americanii care încă nu s-au vaccinat să o facă: “mulți dintre copii, având mai puțin de 12 ani, nu s-au putut vaccina, dar ceilalți dintre noi am fi putut face treabă mai bună”, a spus oficialul.

El a pus creșterea numărului de cazuri în rândul copiilor în contextul răspândirii ultimei variante Covid-19, Delta, într-un moment în care 90 de milioane de americani adulți nu s-au vaccinat încă, iar vaccinurile nu sunt încă autorizate pentru copiii sub 12 ani.

În SUA, numărul cazurilor noi de Covid-19 a depășit din nou pragul de 100.000 în medie pe zi, nivel similar situației din cursul iernii.

Francis Collins a insistat pe faptul că purtatul măștii rămâne esențial pentru ca minorii să fie protejați când merg la școală: “Nu este o declarație politică sau o invazie în libertățile oamenilor. [Masca] este un obiect medical ce salvează vieți. Nu e confortabil să le ceri copiilor să poartă mască, dar, știți, copiii sunt destul de rezistenți. Știm că cei sub 12 ani se pot infecta și, dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult.”

Alternativa la purtatul măștii, a avertizat el, va fi probabil apariția “unor focare în școli și întoarcerea copiilor la școala la distanță, care este primul lucru pe care dorim să-l prevenim”.

The Guardian îl citează și pe Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, potrivit căruia cea mai bună metodă de a proteja copiii de virus este “să îi înconjurăm de persoane care se pot vaccina, oricine ar fi acestea. Profesori, personal din școli, oricine – să se vaccineze.”

Foto: © Oksun70Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Marți, 3 mai, ultima zi pentru înscrieri la concursul prin care Ministerul Educației angajează 5 consilieri la direcția Achiziții / Vechime minimă 7 ani în specialitatea studiilor

Ultima zi pentru depunerea dosarelor la concursul prin care Ministerul Educației angajează 5 consilieri achiziții publice clasa I grad profesional superior la Direcția Achiziții, potrivit anunțului de pe site-ul instituției.…
Vezi articolul

Ministerul Educației stârnește reacția dură a mai multor asociații de elevi cu o nouă ordonanță de urgență privind transportul școlar. Asociațiile elevilor din mai multe județe: “O batjocură”, gratuitatea e înlocuită cu decontul

Ministerul Educației a publicat, săptămâna aceasta, un nou proiect de ordonanță de urgență privind regulile pentru transportul gratuit în cazul elevilor care nu învață în localitatea de domiciliu. Proiectul a…
Vezi articolul