Oficial american: În noul val pandemic, “dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult” / Alternativa – “focare în școli sau întoarcerea la școala la distanță, primul lucru pe care dorim să-l prevenim”

1.455 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În prezent, în SUA se înregistrează cel mai mare număr de copii care se află internați în spital, de la începutul pandemiei, anume 1.450, după cum a declarat, duminică, directorul Institutelor Naționale de Sănătate, Francis Collins, la postul ABC, citat de The Guardian. El a făcut declarațiile într-o pledoarie pentru a-i convinge pe americanii care încă nu s-au vaccinat să o facă: “mulți dintre copii, având mai puțin de 12 ani, nu s-au putut vaccina, dar ceilalți dintre noi am fi putut face treabă mai bună”, a spus oficialul.

El a pus creșterea numărului de cazuri în rândul copiilor în contextul răspândirii ultimei variante Covid-19, Delta, într-un moment în care 90 de milioane de americani adulți nu s-au vaccinat încă, iar vaccinurile nu sunt încă autorizate pentru copiii sub 12 ani.

În SUA, numărul cazurilor noi de Covid-19 a depășit din nou pragul de 100.000 în medie pe zi, nivel similar situației din cursul iernii.

Francis Collins a insistat pe faptul că purtatul măștii rămâne esențial pentru ca minorii să fie protejați când merg la școală: “Nu este o declarație politică sau o invazie în libertățile oamenilor. [Masca] este un obiect medical ce salvează vieți. Nu e confortabil să le ceri copiilor să poartă mască, dar, știți, copiii sunt destul de rezistenți. Știm că cei sub 12 ani se pot infecta și, dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult.”

Alternativa la purtatul măștii, a avertizat el, va fi probabil apariția “unor focare în școli și întoarcerea copiilor la școala la distanță, care este primul lucru pe care dorim să-l prevenim”.

The Guardian îl citează și pe Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, potrivit căruia cea mai bună metodă de a proteja copiii de virus este “să îi înconjurăm de persoane care se pot vaccina, oricine ar fi acestea. Profesori, personal din școli, oricine – să se vaccineze.”

Foto: © Oksun70Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România a demarat negocierile pentru aderarea la OECD, cea mai importantă organizație economică din lume, cea care organizează testele PISA și care a consiliat Președinția pentru raportul “România Educată”

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), cea mai importantă organizație economică din lume, a deschis negocierile de aderare cu România. Țara noastră încearcă de ani buni să adere: şi-a…
Vezi articolul

Un proiect de lege care interzice fumatul în școli și pe o rază de 200 de metri în jurul acestora, precum și pe stradă sau în alte locuri publice, pentru elevii care nu au împlinit 18 ani, a fost adoptat tacit de Senat și trece în Camera Deputaților

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în școli…
Vezi articolul