Copiii se internează de două ori mai repede de Omicron decât în valul Delta, susține cercetătorul Octavian Jurma. Ponderea minorilor – 9% din totalul internărilor

1.788 de vizualizări
Foto: captură – Octavian Jurma / Facebook.com
Copiii se internează de 2 ori mai repede în valul Omicron decât în valul Delta, „în timp ce adulții se internează într-un ritm similar la un număr mai mare de cazuri”, a scris într-o postare, pe pagina sa de Facebook, cercetătorul Octavian Jurma. Acesta susține că „ponderea minorilor a crescut de la 2-3% în valul Delta la 9% din totul internărilor în valul Omicron”.

„Chiar dacă copilul se infectează, riscul să facă o formă gravă de boală este infim. Chiar dacă e nevoie de spitalizare, șansele să dezvolte o formă gravă sunt mai mici ca în Delta”, a subliniat cercetătorul.

El a menționat necesitatea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea infectării în rândul copiilor: „Faptul ca Omicron este mai blândă cu adulții și mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenție a infectării în rândul copiilor”.

Cercetătorul este de părere că „dacă rata de creștere se menține și săptămâna viitoare, până duminica viitoare vom depăși pragul 1.000 de copii internați pe zi”. Acesta precizează că numărul de internați pe zi este suma dintre numărul de noi internări și numărul de internări existente. 

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comparat săptămâna trecută într-o informare de presă ponderea copiilor internați de COVID cu ponderea totală de copii în rândul populației spunând că „este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”: „Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași – 8,6%. Precizăm că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%. În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”.

Octavian Jurma susține că ponderea minorilor internați a ajuns la 9%.

Foto: Octavian Jurma / Facebook
Despre Octavian Jurma:

Octavian Jurma este cercetător specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, potrivit profilului său de LinkedIn. A devenit cunoscut prin proiecțiile sale asupra ratelor de infectare din timpul pandemiei și mai ales prin criticile aduse autorităților și modului de gestionare defectuoasă a situației pe care acestea l-au avut deseori în perioada ultimului an.

Citește și:
Derapaj al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care compară ponderea copiilor internați de COVID cu cea a copiilor în rândul populației și concluzionează: Este mai puțin de jumătate în raport cu media națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Belgia revine la starea de urgență începând de luni, dar școlile rămân deschise. “Copiii trebuie să poată continua să meargă la școală, companiile trebuie să poată continua să funcționeze și oamenii nu trebuie să cadă în depresie”, a declarat ministrul Sănătății

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a anunțat că va fi reinstituită starea de urgență la nivelul țării, pentru următoarele patru săptămâni, din pricina extinderii accelerate a epidemiei de Covid. Noile…
Vezi articolul