Creștere cu 26% a prezenței la vaccinare în rândul elevilor și de 31% în rândul profesorilor – Valeriu Gheorghiță

615 vizualizări
Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Prezența elevilor la vaccinare a crescut cu 26% față de săptămâna trecută și cea a profesorilor cu 31%, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul conferinței săptămânale de la Guvern.

„La nivelul unităților de învățământ, sunt vaccinate 6.454 de persoane din rândul elevilor, prin intermediul echipelor mobile și în centrele de vaccinare din unitățile de învățământ. Practic, este o creștere cu 26% față de săptămâna trecută când erau 5.116 elevi vaccinați. De asemenea, avem o creștere de 31% și în rândul cadrelor didactice și personalului auxiliar. La acest moment, în centrele de vaccinare din unitățile de învățământ și cu ajutorul echipelor, au fost vaccinate peste 4.450 de persoane, față de săptămâna trecută când erau 3.391 de persoane”, a declarat Gheorghiță.

Amintim că datele prezentate pe 16 noiembrie arătau o creștere cu peste 63% a ratei de vaccinare a elevilor față de săptămâna precedentă și o creștere de doar 5% în rândul profesorilor. Astfel, vaccinarea cadrelor didactice pare să fi revenit pe un trend ascendent în ultimele zile, după ce scăzuse dramatic.

În săptămâna când a reînceput școala, pe 8 noiembrie, se înregistrase o creștere de 200% în rândul profesorilor care s-au prezentat la centrele de vaccinare, în contextul în care școlile nu se redeschideau cu prezență fizică dacă nu erau vaccinați împotriva coronavirusului cel puțin 60% din angajați.

Noile reguli în școli prevăd deschiderea fizică a acestora pentru elevi, în toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie. Pentru școlile din localitățile cu o rată de infectare peste acest prag, intră în vigoare criteriul rata de vaccinare a personalului, care trebuie să fie peste 60% ca să se poată organiza cursuri în format fizic.

Citește și:
Peste 2,6 milioane de elevi și copii merg la școală și la grădiniță în această săptămână – lista școlilor și grădinițelor pe județe / În peste 1.800 de localități rata de vaccinare a personalului nu mai este criteriu de funcționare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Răspunsul autorității privind “posibila discriminare” a cercetătorilor din diaspora: Asemenea practici nu se întâlnesc în cazul concursurilor pentru posturi în universitățile și institutele de cercetare din România

Practicile discriminatorii, așa cum sunt prevăzute de lege, nu se întâlnesc în concursurile pentru de angajare în universitățile și institutele de cercetare din România, se arată într-un răspuns semnat de…
Vezi articolul