Cu diplomă de master în Optică Cuantică la 12 ani: Un copil din Belgia care a terminat școala la 8 ani vrea să continue cu studii în domeniul organelor artificiale

419 vizualizări
Foto: captură – Institutul Max Planck de Optică Cuantică din München
Laurent Simons are doar 12 ani, însă tocmai a obţinut diploma de master în fizică la Universitatea din Anvers, Belgia, după doar un an de studiu. “Şi a făcut-o cu cea mai mare distincţie – summa cum laude”, a declarat marţi pentru DPA tatăl lui, Alexander, notează agenția de presă Agerpres.

Copilul-minune olandezo-belgian are un IQ de peste 145 şi adună cu uşurinţă titluri academice. El a obţinut diploma de licenţă – tot summa cum laude – la Anvers, de asemenea într-un timp foarte scurt.

Laurent Simons a terminat şcoala la vârsta de 8 ani, apoi a plecat să studieze domeniul ingineriei electrice la Eindhoven, în Olanda. Potrivit The New York Times, acesta urma să fie “unul dintre cei mai tineri oameni de pe planetă care termină o facultate”, după cum scria publicația în noiembrie 2019.

La începutul anului, el a fost student invitat la Universitatea Ludwig Maximilian din München şi la Institutul Max Planck pentru Optică Cuantică de la centrul de cercetare Garching de lângă München, unde a participat la un proiect ştiinţific axat pe urmărirea celulelor canceroase din sânge cu ajutorul laserelor, mai scrie sursa citată.

Laurent şi-a propus să efectueze studii în domeniul organelor artificiale.

Însă, înainte de a-şi continua studiile el se pregăteşte să plece în vacanţă, urmând probabil să îşi îndrepte atenţia spre medicină, la sfârşitul verii. Dar, după cum a declarat, se va mai gândi la acest lucru. “Acum mă voi juca cu prietenii şi voi călători”, a spus Laurent, mai informează Agerpres.

Foto: captură – Institutul Max Planck de Optică Cuantică din München


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei organizații ale tinerilor – printre primele din România care iau poziție față de evenimentele din Belarus: “Condamnăm Guvernul” de la Minsk / Ministrul român de Externe să ia atitudine, inclusiv prin sancțiuni

Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) sunt printre primele organizații din România care iau poziție față de…
Vezi articolul