Cum explică PSD că proiectul opoziției privind introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli a picat în Senat: ”Am întrebat dacă sunt fonduri europene, au spus că nu/ Bugetul este încărcat”

180 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat miercuri despre votul negativ dat în Senat de coaliţie pe un proiect de lege al Opoziţiei, privind introducerea de cursuri de prim ajutor în şcoli că în comisia de buget au întrebat care este sursa de finanţare, dacă sunt fonduri europene, şi li s-a spus că nu, aceasta fiind motivaţia pentru respingerea proiectului, transmite News.ro. Oprea a arătat că PSD consideră că aceste cursuri de prim ajutor trebuie introduse în programa şcolară, aşa cum se întâmpla în trecut, potrivit G4Media.

”Acest lucru poate fi făcut în şcoli, eu în copilărie şi când eram în şcoală am primit aceste cursuri de la profesori, se făceau astfel de cursuri fără nicio problemă şi este un lucru care trebuie să intre din punctul nostru de vedere în şcolile din România, în programa şcolară. Acest lucru poate fi valabil în toate şcolile din România”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul radu Oprea, despre votul negativ din Senat pe un proiect al Opoziţiei care propunerea introducerea voucherelor pentru cursuri de prim ajutor.

​​Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Din banii aia pot plati asistent medical scolar. Sa faca proiecte europene pentru cabinet si asistent scolar. In scolile din rural mori cu zile. Nici macar medicul de familie nu sta mai mult de ora 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Simona Cristea, replică în scandalul examenelor cu subiecte identice, în care este cercetată disciplinar: „Nu există nicio prevedere care să interzică repetarea subiectelor de la o sesiune la alta”

„Nu există nicio prevedere legală care să interzică titularului de curs repetarea subiectelor de examen de la o sesiune de examen la alta”, spune profesoara Simona Cristea de la Facultatea…
Vezi articolul

DOCUMENTE Strategii metacognitive, educație digitală și cea incluzivă, discipline opționale pentru elevii de liceu. Programele acestora, publicate în Monitorul Oficial / Ce vor studia elevii

Trei programe școlare din categoria curriculum la decizia școlii, pentru nivel liceal, au fost publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre următoarele discipline: Educație digitală și abilități media, Educație incluzivă…
Vezi articolul