Cum prevenim bolile de inimă? Sfaturi de la medicii cardiologi

851 de vizualizări
stil de viata sanatos
jogging

 

Inima este un mușchi care primește sânge cu oxigen și substanțe nutritive prin 3 vase – arterele coronare. Pe pereții acestora se pot forma plăci de aterom (depuneri de colesterol și alte substanțe), care îngustează diametrul vasului. Astfel apare boala coronariană.

Atunci când vorbim de sănătatea inimii, există factori de risc pe care nu îi putem controla: vârsta, sexul sau istoricul familial. De celalaltă parte, există factori importanți de risc pe care îi putem ține sub control printr-un stil de viață echilibrat. Aceștia sunt colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială, greutatea corporală, sedentarismul, fumatul.

Pentru a preveni apariția bolilor coronariene cât și a unui infarct miocardic, trebuie să controlăm fiecare dintre factorii de risc enumerați anterior. Dacă ne schimbăm stilul de viață, putem controla majoritatea factorilor de risc. De exemplu, mișcarea și exercițiile regulate reduc hipertensiunea arterială, previn diabetul, mențin greutatea corporală în limitele normale și reduc stresul.

Acest lucru este valabil și pentru copii. În timpul copilăriei, ne dezvoltăm anumite obiceiuri care nu sunt tocmai în tandem cu stilul de viață sănatos. Iar asta conduce la evenimente cardiace la vârste tot mai mici. De aceea, parinții ar trebui să își încurajeze copiii să urmeze o dietă sănatoasă și să aibă o viață activă. 

 

Sursa foto: Unsplash.com, Stage 7 Photography


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like