ARES - Educăm inimi

Cum prevenim bolile de inimă? Sfaturi de la medicii cardiologi

stil de viata sanatos
Citire în 1 min

 

Inima este un mușchi care primește sânge cu oxigen și substanțe nutritive prin 3 vase – arterele coronare. Pe pereții acestora se pot forma plăci de aterom (depuneri de colesterol și alte substanțe), care îngustează diametrul vasului. Astfel apare boala coronariană.

Atunci când vorbim de sănătatea inimii, există factori de risc pe care nu îi putem controla: vârsta, sexul sau istoricul familial. De celalaltă parte, există factori importanți de risc pe care îi putem ține sub control printr-un stil de viață echilibrat. Aceștia sunt colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială, greutatea corporală, sedentarismul, fumatul.

Pentru a preveni apariția bolilor coronariene cât și a unui infarct miocardic, trebuie să controlăm fiecare dintre factorii de risc enumerați anterior. Dacă ne schimbăm stilul de viață, putem controla majoritatea factorilor de risc. De exemplu, mișcarea și exercițiile regulate reduc hipertensiunea arterială, previn diabetul, mențin greutatea corporală în limitele normale și reduc stresul.

Acest lucru este valabil și pentru copii. În timpul copilăriei, ne dezvoltăm anumite obiceiuri care nu sunt tocmai în tandem cu stilul de viață sănatos. Iar asta conduce la evenimente cardiace la vârste tot mai mici. De aceea, parinții ar trebui să își încurajeze copiii să urmeze o dietă sănatoasă și să aibă o viață activă. 

 

Sursa foto: Unsplash.com, Stage 7 Photography

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Cum afectează fibromul uterin sarcina?

Mădălina Belu

Campania de screening cardiac pentru copii ”Nicio Zi fără Joacă” se prelungește și în luna iulie. Află cum poate beneficia copilul tău de EKG și consult cardiac gratuit

Gabriela Iancu

Electrocardiograma la copil – o investigație simplă care depistează boli grave

Mădălina Belu

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.