Cum te pregătești pentru examenele internaționale SAT, A-Level, GMAT sau bacalaureat internațional. Georgiana Popovici, doctor în matematică, profesoară cu 20 de ani de experiență: în sistemele internaționale, indiferent de conceptul matematic care urmează să fie explicat, se pleacă de la realitate, de la situațiile concrete în care se aplică acel concept (P)

2.188 de vizualizări
Foto credit: website alevel-sat-gmat.ro/
Într-o lume tot mai globalizată, mulți părinți își doresc pentru copiii lor educație de calitate și optează pentru a urma studiile superioare la universități renumite din străinătate. Cele mai atractive centre universitare pentru tinerii din România sunt în Marea Britanie, Olanda, Italia, Germania, Franța, dar și în SUA. Pentru a urma școli de renume, este esențial ca ei să se pregătească temeinic pentru examenele de admitere precum SAT, A-Level sau Bacalaureat Internațional. În acest sens, Georgiana Popovici, doctor în matematică și cercetător, specializată în matematică și statistică, cu peste 20 de ani de experiență la catedră, ne-a oferit sfaturi în ceea ce privește pregătirea pentru aceste examene.

„Pregătind peste 100 de elevi pe an, la clasă și la Centrul de Excelență pentru Educație pe care l-am fondat, am observat importanța pregătirii temeinice pentru examenele de admitere internaționale, mai ales în contextul în care ele sunt structurate diferit față de cele din sistemul românesc și solicită alte abilități. În sistemele internaționale, indiferent de conceptul matematic care urmează să fie explicat, se pleacă de la realitate, de la situațiile concrete în care se aplică acel concept. De exemplu, la capitolul vectori, se face legătura cu filmele 3D, pentru probabilități, se face apel la sistemul de loterie. Chiar eu le-am explicat elevilor mei funcția modul jucând biliard”, spune Georgiana Popovici.

Georgiana Popovici, doctor în matematică și cercetător, specializată în matematică și statistică

Ea a subliniat faptul că aceste examene reprezintă nu doar o modalitate de a obține oportunități academice și profesionale mai mari, ci și o șansă pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile critice și de a-și demonstra potențialul maxim. Pentru noi toți, calitatea vieții va crește pe măsură ce acești tineri inteligenți și educați vor crea proiecte valoroase în România.

Dr. Popovici a împărtășit cu noi câteva metode și strategii eficiente pentru a te pregăti în mod corespunzător pentru examenele SAT, A-Level sau Bacalaureat Internațional. Ea a subliniat importanța creării unui program de învățare organizat, care să includă sesiuni regulate de studiu, revizuirea materialului și rezolvarea testelor practice: „Le recomand părinților care își susțin copiii pentru studii în străinătate să vină cu ei la o evaluare cu 2 ani înainte de examene, pentru ca presiunea timpului să nu fie un factor de stres prea mare. E important ca elevul să aibă destul timp de parcurgere și de aprofundare a materiei”, a mai menționat ea.

De asemenea, dr. Popovici a evidențiat rolul vital al ghidării și al sprijinului părinților în acest proces. Ei pot juca un rol activ în monitorizarea progresului elevilor și pot oferi încurajare și susținere emoțională în timpul pregătirii pentru examene: „La Centrul de Excelență pentru Educație, eu le ofer copiilor un mediu plăcut de învățare, un spațiu în care pot adresa întrebări și pot primi ajutor exact pe domeniile pe care au nevoie să performeze, dar și părinții au rolul de a le monitoriza activitățile, astfel încât elevii să beneficieze de odihnă suficientă și de activități de relaxare, esențiale pentru procesul de învățare și concentrare.

Trei sfaturi practice esențiale pentru elevii care se pregătesc pentru examene internaționale

Pentru a ajuta elevii să se pregătească și să aibă toate șansele de reușită la examenele internaționale, dr. Georgiana Popovici oferă 3 sfaturi practice esențiale:

1. Începe pregătirea din timp: O pregătire temeinică necesită timp și răbdare. Este important să o începi cu aproximativ 2 ani înainte de examenul propriu-zis. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

2. Folosește resurse adecvate: Există o mulțime de materiale și resurse disponibile pentru pregătirea acestor examene. Este esențial să alegi materialele potrivite și să te bazezi pe surse de încredere pe care un profesor cu experiență ți le poate oferi.

3. Exersează prin teste simulate: Rezolvarea unui număr cât mai mare de teste simulate te va ajuta să te familiarizezi cu formatul examenului și să îți îmbunătățești abilitățile de rezolvare a problemelor într-un timp limitat.

Foto credit: website alevel-sat-gmat.ro
Visurile se pot transforma în realitate

Dr. Georgiana Popovici a subliniat și beneficiile remarcabile ale studiilor superioare internaționale, fie ele la universități din Marea Britanie, Italia, Olanda, Franța, Germania din alte țări europene sau din SUA. Acestea includ oportunități de a învăța într-un mediu multicultural, de a-ți dezvolta abilitățile lingvistice și de a construi o rețea de contacte valoroase. Deși efortul familiei este semnificativ, dr. Popovici spune că cei mici merită încurajați și sprijiniți pentru a-și îndeplini potențialul și a-și transforma visurile în realitate. „Este decizia lor să își construiască o viață înapoi în țară sau oriunde visează, important este că vor aduce valoare prin educația primită.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ECDL: standarde pliate complet pe cadrele europene de competențe, cel general și cel pentru profesori, care-i pot face pe români să urce în clasamentul digitalizării (P)

ICDL – The Digital Skills Standard, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent, este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence…
Vezi articolul

VIDEO Nu vom experimenta pe copii, spune secretarul de stat în Ministerul Educației Bogdan Cristescu, despre Bacalaureatul propus în proiectul legii Educației / Examenul va fi susținut pe o „platformă de învățare”, nu pe hârtie, va cuprinde itemi cu alegeri multiple și întrebări deschise, iar elevul va primi o singură notă pentru toate disciplinele

Bacalaureatul ca probă de cultură generală, susținut într-o singură zi la toate disciplinele din trunchiul comun, prevăzut de proiectul legii educației, nu va fi „un experiment pe copii”, susține secretarul…
Vezi articolul