(P) Cursuri de engleză pentru profesori, cu scopul de a facilita accesul la resurse educaționale de calitate, oferite de un grup de cadre didactice condus de Miruna Pătrașcu. Au început înscrierile

2.268 de vizualizări
Resurse școala online
Foto: Pixabay.com
Profesorii care vor să învețe limba engleză pentru a ajunge mai ușor la idei și resurse educaționale de calitate se pot înscrie, până luni, 15 noiembrie, la cursuri săptămânale oferite de un grup de profesori de engleză. Cursurile de engleză pentru profesori se vor desfășura în fiecare zi de luni, la ora 16:00, începând cu 15 noiembrie, iar prețul este de 10 lei pe sesiune.

Credem sincer că engleza îți deschide o întreagă lume de resurse extraordinare de la cărți, obiceiuri culturale, jocuri la clasă și planuri de lecție gata făcute, la împărtășiri de experiențe cu profesori care se confruntă cu aceleași probleme în alte părți ale lumii, la comunități și ultimele noutăți din toate domeniile”, anunță grupul condus de Miruna Pătrașcu, inițiatoarea cursurilor pentru cadre didactice.

Profesorii care vor să înceapă cursurile de engleză trebuie să se înscrie pe acest formular https://forms.gle/Ngqhxj2ULKhPFFqH9.

Suntem o mână de profesori care ne-am hotărât să facem ceva pentru această convingere și să donăm din timpul nostru pentru a vă face vouă viață mai ușoară, în timp. Suntem blânzi, înțelegători, nu discriminăm, facem traininguri pentru adulți de peste 10 ani de zile, ne place nespus ce facem și de abia așteptăm să mai aflăm trucuri de predare și de la voi”, spun organizatorii cursurilor de engleză.

De ce cursuri „aproape” gratuite?

Este o investiție din partea profesorilor care vor să învețe limba engleză, iar lucrurile gratuite vin de obicei fără “commitment” [fără un angajament], așa că „m-am gândit la o sumă care să fie simbolică dar pe care să o simtă ca investiție” în propria carieră, a declarat pentru Edupedu.ro inițiatoarea cursurilor de engleză pentru educatori, învățători și profesori, Miruna Pătrașcu. Datele primei luni de curs: 15, 22, 29 noiembrie și 6 decembrie.

Contactată de Edupedu.ro, inițiatoarea cursurilor, Miruna Pătrașcu, a povestit că „scopul final este să poată să aibă acces la resurse bune”, de la site-uri ale instituțiilor și autorităților educaționale din state cu rezultate la toate testările internaționale, la „bloguri de profesori care se chinuie în părți ale lumii cu lucruri complicate, care publică resurse pentru clasă, pe orice materie”. „Am mai avut în training profesori și am văzut cu ochiul liber diferența inclusiv în încrederea în sine adusă de faptul că știi engleză și ai acces la resurse. Și atunci am venit cu această inițiativă”, spune Pătrașcu.

Grupul este format din 3 profesori de limba engleză, cursul destinat educatoarelor, învățătoarelor, tuturor profesorilor este o dată pe săptămână, și „ne vom distra împreună, iar cadrele didactice, ca să progreseze, trebuie să facă teme și trebuie să se țină de acest angajament”, a povestit aceasta, pentru Edupedu.ro. Miruna Pătrașcu a precizat că învățarea „va dura 1 an sau 2, în funcție de cât de mult muncesc, ca să ajungă la ținta pe care o vor”.

Am fost multă vreme trainer de comunicare pentru adulți și în timp m-am hotărât că vreau să fac lucrul acesta. Eu am absolvit Facultatea de limbi și literaturi străine a Universității București, iar după aceea am urmat un curs internațional pentru formarea profesorilor de engleză, în urma căruia am obținut certificarea internațională TEFL – Teach English As A Foreign Language”, a explicat Miruna Pătrașcu pentru Edupedu.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Celebrarea Zilei Educației la Realitatea TV. Cadrele didactice care nu vor să predea online sunt “reticiente”, spune Ministrul Educației, Monica Anisie, profesoară de Limba română / Moderatoarea îl prezintă pe Anton Hadăr ca președintele “Alma Metăr”

“Sunt cadre didactice care sunt “reticiente” și trebuie să spunem lucrul acesta”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea TV, întrebată ce se întâmplă cu profesorii care nu vor…
Vezi articolul

EXCLUSIV Coincidență sau licitație cu dedicație? Specificațiile cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată a Ministerului Educației, similare cu cele ale unei platforme private

Ministerul Educației a lansat acum două zile specificațiile-cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată pentru examenele școlare și pentru evaluările de la clasă ale elevilor. Mai multe pasaje din descrierile…
Vezi articolul