Cursuri şi laboratoare în format hibrid pentru studenții Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI)

331 de vizualizări
Foto: Gustavo Fring – Pexels.com
Studenţii Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) vor continua activitatea didactică, în semestrul al II-lea, în sistem hibrid, potrivit Agerpres. Cursurile se vor desfăşura online, iar laboratoarele şi seminarele vor fi organizate faţă în faţă.

Conducerea TUAISI a informat, vineri, că a analizat desfăşurarea situaţiei în primul semestru şi s-a constatat că, în ciuda unei creşteri alarmante a infectărilor cu COVID-19 la nivelul comunităţii, nu a existat vreun focar major la nivelul universităţii sau în campus.

“În acest context, în semestrul al doilea nu există argumente pentru a solicita Senatului modificarea deciziei de a funcţiona în sistem hibrid, respectiv cursuri online, celelalte activităţi didactice onsite. Însă situaţia pandemică la nivel naţional şi regional nu ne permite să revenim cu toate activităţile onsite, respectiv desfăşurarea cursurilor în format fizic, deoarece sunt serii cu numeroşi studenţi, iar spaţiile didactice nu permit, decât în puţine cazuri, respectarea normelor de securitate sanitară”, a declarat rectorul TUIASI, Dan Caşcaval, potrivit Agerpres.

Studenţii TUIASI finalizează sesiunea de examene la finalul acestei săptămâni, iar după o săptămână de vacanţă vor reveni la studii începând cu data de 21 februarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista inițială a celor 29 de proiecte eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual, publicată de Ministerul Educației. Au fost acceptate 18 primării și 11 universități / Calendarul apelului a fost modificat

Lista intermediară a celor 29 de proiecte eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual a fost publicată de Ministerul Educației. De menționat este că au fost acceptate 18 primăriile…
Vezi articolul