Curțile școlilor din Sectorul 2, București, se deschid pentru copii și în afara orelor de curs. Viceprimar: Proiectul a fost votat în unanimitate

1.213 vizualizări
Foto: Alexandra Chirila/Facebook.com
Consiliul local al Sectorului 2 București a aprobat un proiect de regulament pentru accesul copiilor și tinerilor în curțile școlilor, în afara orelor de curs, a anunțat viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă.

Proiectul de Regulament despre care Edupedu.ro a scris pe 30 martie, prevedea următoarele:

 • Pe terenurile de sport se vor desfășura doar activități cu caracter sportiv.
 • E permis accesul gratuit al tuturor copiilor/elevilor din Sectorul 2, care studiază la o unitate de învățământ de stat de pe raza Sectorului 2, cu condiția să se încadreze în grupa de vârstă din care unitatea de învățământ face parte (învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal).
 • Programul de acces se stabilește pe baza programului de prezență al paznicilor.
 • Accesul în afara orelor se face la o oră după încheierea orelor de curs/examenelor, iar sâmbăta și duminica – începând cu orele 8.00.
 • Copiii sub 10 ani trebuie însoțiți de aparținători, care nu au voie să “intervină în desfășurarea activităților sportive”.
 • Nu se fac activități sportive pentru care nu există amenajări specifice.
 • Trebuie respectată ordinea și liniștea publică, să fie păstrată curățenia, să nu se fumeze etc.
 • Distrugerea dotărilor atrage consecințe prevăzute de reglementările în vigoare.

Proiectul pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ora 16, este aici.

Articol în curs de actualizare

Foto: Alexandra Chirilă / Facebook.com


1 comentariu
 1. Și cine vede dacă aceștia fumează sau fac mizerie?
  Si cine este plătit sa strângă gunoaiele după ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inteligența Artificială. Parlamentul European cere ca roboții de chat folosiți de companii să fie dublați de angajați: “Oamenii trebuie să poarte întotdeauna răspunderea finală”

Membrii Parlamentului European au votat miercuri o rezoluție care cere reguli mai stricte în privința protecției consumatorilor și a supravegherii deciziilor luate de sistemele de inteligență artificială, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

Andronescu 2009-2019. Când a desființat Școlile de Arte și Meserii: “liceele tehnologice sunt mai bine pregătite”. Când a văzut rezultatele la BAC 2019: “îi trimitem să învețe o meserie, pentru că nu ne naștem egali”

Anul acesta “îi trimitem pe cei care poate au mai puține abilități teoretice spre a învăța o meserie”, susține ministrul Educației despre absolvenții clasei a VIII-a care acum susțin Admiterea…
Vezi articolul