Curțile școlilor se deschid pentru copii și în afara orelor de curs, pentru activități sportive în siguranță – proiect în Sectorul 2 din București

2.193 de vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
Primăria Sectorului 2 București a pus în dezbatere publică un proiect de regulament pentru accesul copiilor și tinerilor în curțile școlilor, în afara orelor de curs, a anunțat, marți dimineață, viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă. Aceasta explică motivația măsurii: “părinții au nevoie de locuri unde copii să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, iar tinerii de terenuri unde să poată juca un handbal, tenis, fotbal, baschet. Cum făceam noi când eram mici”.

Propunerea de regulament, acum în consultare publică, prevede între altele:

  • Pe terenurile de sport se vor desfășura doar activități cu caracter sportiv.
  • E permis accesul gratuit al tuturor copiilor/elevilor din Sectorul 2, care studiază la o unitate de învățământ de stat de pe raza Sectorului 2, cu condiția să se încadreze în grupa de vârstă din care unitatea de învățământ face parte (învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal).
  • Programul de acces se stabilește pe baza programului de prezență al paznicilor.
  • Accesul în afara orelor se face la o oră după încheierea orelor de curs/examenelor, iar sâmbăta și duminica – începând cu orele 8.00.
  • Copiii sub 10 ani trebuie însoțiți de aparținători, care nu au voie să “intervină în desfășurarea activităților sportive”.
  • Nu se fac activități sportive pentru care nu există amenajări specifice.
  • Trebuie respectată ordinea și liniștea publică, să fie păstrată curățenia, să nu se fumeze etc.
  • Distrugerea dotărilor atrage consecințe prevăzute de reglementările în vigoare.

Proiectul poate fi consultat aici. Primăria precizează că așteaptă propuneri, sugestii sau contestații până la data de 14 aprilie.

Viceprimarul Alexandra Chirilă a precizat pe Facebook:

  • “Cred că mai ales acum, când suntem după un an de pandemie și restricții, deschiderea curților școlilor este o măsură care va ajuta la îmbunătățirea calității vieții în sector și-l va face un sector mai prietenos cu copiii.”

Photo 79867821 © MatimixDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Educația să primească 3 miliarde de euro – 10% din Planul Național de Redresare și Reziliență, cere Federația părinților într-o scrisoare adresată premierului Cîțu / Alocarea a 3% sau 6% “e insuficientă pentru necesitățile educației”

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP) îi solicită premierului Florin Cîțu, într-o scrisoare deschisă, să aloce educației 10% din suma totală de 30,5 miliarde euro din…
Vezi articolul

Denunț public al unui oficial guvernamental, despre cum s-au „reevaluat” școli care erau în risc seismic I, în pericol de prăbușire, ca să poată lua bani din PNRR. Vicepremierul Kelemen Hunor: Au făcut o reevaluare și au fost trecute în categoria de risc seismic II

Vicepremierul Kelemen Hunor face ceea ce poate fi considerat un denunț public, prin expunerea într-un interviu la Euronews România a modului în care au fost șterse zeci de clădiri din…
Vezi articolul

Marți, 12 martie, sunt soluționate în ședință de repartizare cererile profesorilor pentru completarea normei didactice, precum și cererile celor în restrângere de activitate, prin transfer, în anul școlar 2024-2025

Marți, 12 martie, cererile profesorilor titulari pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată/nedeterminată și cererile cadrelor didactice debutante sunt soluționate în ședință de repartizare, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul…
Vezi articolul

Participanții la etapa județeană a Olimpiadei de matematică au dreptul să își vadă lucrările după contestații, potrivit unei adrese a Ministerului către Inspectoratul Școlar București

Participanții la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică (ONM) au dreptul să își vadă lucrările după contestații, conform unei adrese a Ministerului Educației (ME) către Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul