Cuvintele anului 2021. Lingviștii ne spun despre ce a vorbit omenirea (Cultura la Dubă)

174 de vizualizări
Perseverance pe Marte / Foto: NASA
În 2021, conversațiile nu au fost doar despre pandemie. Când nu s-au gândit la vaccin, la măști de protecție și la certificate digitale, oamenii au fost preocupați de noile tehnologii și de explorarea planetei Marte, scrie culturaladuba.ro.

Preocupările omenirii au fost observate de lingviștii unor prestigioase dicționare de limbă engleză, care s-au uitat la cele mai folosite cuvinte ale acestui an și le-au ales pe cele care reflectă cel mai bine direcțiile de interes globale.

  • Lingviștii de la Cambridge Dictionary au observat un interes crescut pentru un cuvânt care ”surprinde voința neînfricată a oamenilor din întreaga lume de a nu renunța niciodată, în ciuda numeroaselor provocări din ultimele 12 luni” – ”perseverance”.

Popularitatea cuvântului nu este întâmplătoare. Anul acesta, NASA a trimis un rover pe planeta Marte, denumit ”Perseverance”, care a surprins chiar un apus marțian.

Lingviștii de la Cambridge au constatat că a existat o creștere a căutărilor pentru acest cuvânt între 18 și 24 februarie, după ce roverul a aterizat pe Marte. „Perseverance” este definit în Cambridge Dictionary drept un „efort continuu de a face sau de a realiza ceva, chiar și atunci când este dificil sau durează mult”.

Așa cum este nevoie de perseverență pentru a ateriza un rover pe Marte, este nevoie de perseverență pentru a face față provocărilor și perturbărilor din viețile noastre”, spune managerul activității editoriale a Cambridge Dictionary, Wendalyn Nichols.

Citește materialul complet pe Cultura la Dubă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii cer ca autoritățile locale să deschidă audiențe online, să anunțe permanent numărul de cazuri de Coronavirus în comunități, numărul de izolați, de persoane testate, situația achizițiilor: Democrația a avut de suferit odată cu instaurarea stării de urgență

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului “transparentizarea activității autorităților publice locale, prin informarea permanentă a cetățenilor privind procesul decizional de la nivel local” cu privire la numărul de cazuri de…
Vezi articolul

„Din lipsă de educație, unii aleg repere toxice. Cei 500.000 de urmăritori ai ai lui Cumpănașu pe TikTok reprezintă o ușă închisă în nas și o ureche care nu a vrut să asculte” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor

Aparițiile lui Alexandru Cumpănașu în mediul online nu sunt o surpriză și nici numărul mare de fani pe care acesta îl are pe platforma TikTok, spune Rareș Voicu, președintele Consiliului…
Vezi articolul

Scrisoare de susținere pentru profesori a unui elev de clasa a XII-a: Faptul că s-a ajuns în această situație este vina noastră, a tuturor. Noi ne alegem conducătorii și consider că toată țara ar trebui să fie în aceste momente solidară cu cadrele didactice

“Profesorii trebuie să știe că suntem alături de ei”, spune Ștefan Alexoaie, elev în clasa a XII-a, președinte al Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani. Într-un…
Vezi articolul

După 19 ani, bursa „Bani de liceu” este desființată de noua lege a Educației și nu se mai acordă din acest an. Ministerul Educației anunță sec, pe site, că „programul a fost înlocuit cu forme de intervenție socială consolidată“, fără să spună care sunt acestea

Bursa „Bani de liceu” de 250 de lei pe lună nu există în Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, ceea ce înseamnă că nu se mai acordă din anul școlar 2023-2024.…
Vezi articolul

Câte 20 de profesori și directori din 216 școli participă, în martie și aprilie, la Studiul Principal TALIS 2024, făcut de OCDE în 50 de state, printre care și România / Cercetarea are și un modul de evaluare a cunoștințelor pedagogice generale ale profesorilor

Eșantionul TALIS 2024 are, în România, 4.000 de profesori participanți, potrivit unui comunicat dat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Eșantionarea și alegerea profesorilor a fost făcută…
Vezi articolul