Harta vacanțelor din februarie 2023 pentru fiecare județ în parte

260.906 vizualizări
Harta vacanțelor din februarie 2023 / Foto: edu.ro
30 dintre județele țării vor avea vacanța mobilă din februarie 2023 în a patra săptămână din februarie, 10 județe – în a treia săptămână, iar Ilfov și Suceava sunt cele două județe care vor avea vacanță în a doua săptămână a lunii februarie, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunțat că a fost stabilită poziționarea vacanței mobile de la începutul anului viitor, în întreg sistemul de învățământ.

Ministrul a prezentat verbal doar grupul celor 10 județe, care vor avea vacanță în perioada 13-17 februarie: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie: Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăiia, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita, Mureș.

Sursa: Ministerul Educației

Săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunțase că a stabilit vacanța din februarie 2023 pentru perioada 20-26 februarie.

Inspectoratele școlare au avut la dispoziție până luni, 30 mai 2022, să transmită Ministerului Educației perioada în care este programată vacanța școlară din intervalul 6-26 februarie 2023, potrivit unui document emis de Minister la începutul lunii. Conform structurii anului școlar 2022-2023, elevii au o săptămână de vacanță în luna februarie. Această săptămână este stabilită de fiecare inspectorat școlar.

Inspectoratele trebuie să publice decizia pe site-ul propriu și să o transmită școlilor și grădinițelor.

Tot la începutul lunii mai, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că a cerut inspectoratelor şcolare să decidă prin consultare cu părinţii, elevii şi cu toţi cei implicaţi în educaţie care va fi săptămâna pentru vacanţa din luna februarie: „Data de 30 mai este data limită până la care am cerut tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să decidă prin consultare cu părinţi, elevi şi cu toţi cei implicaţi în educaţie care va fi săptămâna pentru vacanţa din februarie – a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Până la finele acestei luni, 30 mai, fiecare inspectorat şcolar judeţean, după procesul de consultare, va anunţa şcolile din acel judeţ în ce săptămână au vacanţa din luna februarie. Pentru că este singura vacanţă mobilă. Toate celelalte date sunt absolut clare”.

Anul școlar 2022—2023 este structurat astfel:
  • cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022; 
    • vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022; 
  • cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022; 
    • vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023; 
  • cursuri: de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz; 
    • vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023; 
  • cursuri: de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023; 
    • vacanță: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023; 
  • cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023; 
    • vacanță: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Declarațiile de luni ale ministrului Sorin Cîmpeanu:


8 comments
  1. O mare prostie din partea celor care conduc aceasta tara, niste incompetenti, la modul general !!!

  2. O alta porcarie marca “ Tampeanu”. Nu se stie exact cu ce scop sunt vacante diferite atata timp cat 30 de judete au in acelasi timp!!!! Inclusiv Bucuresti are o data cu toate celelalte. Pana la urma ce se urmareste cu aceasta diferentiere? Stie cineva? Si inca ceva: Bucuresti si Ilfov au hotarat perioade diferite dar nimeni nu s-a gandit la familiile din Ilfov cu mai multi copii dintre care unii sunt in scoala local si altii la liceu in Bucuresti. O sa fie minunat pentru acele familii sa gaseasca solutii pentru 2 saptamani de vacanta diferita! Marca” Sa facem ca sa nu ziCa Ca nu facem! “

  3. Din moment ce majoritatea școlilor din Bucuresti au cerut(si se aprobase) vacanta in peeioada 20-26 februarie, de ce s-a schimbat si s-a pus in cea mai proasta perioada, adica de pe 6 februarie?
    Perioada este proasta pentru ca se scurge prea putin timp (patru saptamani) de la vacanta precedenta si elevii inca nu sunt obosiți. Rolul unei vacante este nu fataiala pe schiuri, ci pozitionarea corecta a perioadelor de odihna pentru elevi.

      1. Eu nu am auzit sa se facă consultare prin scoli sau la printre părinți. Cred că ,,Sindacatul” și ,,Famiglia” au ales vacanta ,,cum trebuie”.

    1. BUCURESTI – 20-26
      ILFOV – 6-10
      ILFOV ≠ BUCURESTI, chiar daca teritorial ILFOV ⊂ BUCURESTI …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bacău: 13 profesori și secretara unei școli din Neamț, condamnați la un an de închisoare după ce au trecut elevi fictivi în catalog, ca să nu își piardă catedrele. Decizia nu este definitivă

Treisprezece profesori din judeţul Neamţ şi o secretară de liceu au fost condamnaţi în primă instanţă pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale, după ce ar fi falsificat cataloage pentru a-şi…
Vezi articolul

LISTA Disciplinelor legate de mediu din învățământul preuniversitar – proiect Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030

Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030 conține lista disciplinelor cu implicații pentru educația pentru mediu din învățământul preuniversitar, dar și cunoștințele, abilitățile și comportamentele…
Vezi articolul

Joi va fi vaccinat angajatul din Educație cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației. Vaccinarea peste numărul estimat, un element foarte important în a permite elevilor din anii terminali să vină fizic la școală, indiferent de scenariu

Mâine, 4 martie, va fi vaccinat angajatul din Educație cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la B1TV. Oficialul a spus că a discutat cu colonelul Gheorghiță,…
Vezi articolul

„Ne fură tehnologiile şi ne infiltrează universităţile/ Cea mai mare ameninţare pe termen lung” – critici dure la adresa Chinei lansate în cursa pentru Downing Street 10 de către fostul ministru britanic Rishi Sunak

Fostul ministru britanic de finanţe Rishi Sunak, candidat pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a criticat dur duminică China pe care a descris-o drept „cea mai mare ameninţare pe termen…
Vezi articolul