CV-urile profesorilor vor trebui publicate pe site-urile instituțiilor de învățământ doar în mediul universitar, prevede noul proiect de lege al Educației, adoptat de Guvern

6.900 de vizualizări
Foto: © Konstantin Chagin | Dreamstime.com
Doar cadrele didactice care predau în mediul universitar vor fi obligate să publice CV-urile pe site-urile universităților, potrivit noului proiect de lege al Învățământului Superior, adoptat de Guvern miercuri. Prevederea nu se aplică și în mediul preuniversitar, adică profesorilor din școli și licee. Amintim că proiectele legilor urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil săptămâna viitoare. Vor fi dezbătute mai rapid, prin procedură de urgență, într-o comisie comună de specialitate, a spus Ligia Deca.
  • Edupedu.ro a scris pe 9 martie, când proiectele legilor Educației au fost prezentate Guvernului, despre câteva dintre modificările aduse proiectelor, printre acestea fiind și obligativitatea ca toate cadrele didactice din mediul universitar să își publice CV-urile pe site-urile instituțiilor de învățământ.

Potrivit proiectului legii Învățământului Superior, la capitolul V – Evaluarea calității activităților cadrelor didactice, la art. 212, alin (3) se precizează:

”CV-urile cadrelor didactice și de cercetare, titulare sau asociate, sunt publice pe site-ul
universității”.

Sursa: Proiectul Legii Învățământului Superior, așa cum a fost publicat pe edu.ro pe 9 martie 2023

Ligia Deca a explicat, pe 9 martie, că au fost primite 470 de e-mailuri cu propuneri pentru modificarea legilor Educației și că s-au concretizat câteva modificări. Printre acestea, în cadrul legii Învățământului Superior, se introduce obligativitatea ca profesorii universitari să își publice CV-urile pe site-urile instituțiilor de învățământ.

“Am clarificat nişte elemente în zona de finanţare, deci cum se realizează construcţia bugetară. Am clarificat o serie de articole care vizează învăţământul centrat pe student. De asemenea, am introdus o serie de măsuri pentru creşterea transparenţei instituţionale, inclusiv publicarea tuturor CV-urilor cadrelor didactice titulare sau asociate, în aşa fel încât să existe o mai bună transparenţă vizavi de calitatea fiecărei universităţi şi diversitatea programelor oferite. S-au făcut şi clarificări tehnice vizavi de zona de etică universitară”, a explicat Deca pe 9 martie, în briefingul de presă de la Guvern.

VIDEO Declarația ministrei Ligia Deca pe acest subiect este la minutul 5:10:

Foto: © Konstantin Chagin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Legile Educației, aprobate de Guvern, vor fi trecute în mare grabă prin Parlament / Ligia Deca: Vor fi dezbătute în procedură de urgență într-o comisie comună
Au fost trimise 470 de propuneri de modificare a proiectelor legilor educației, prin e-mail, în cele 9 zile în care acestea au fost în dezbatere publică

6 comments
  1. să vezi acum distracție cbd in dreptul specializărilor tuturor paraziților de la catedră, dintre care mulți rag și pe aici că sunt “ieducati”, scrie mare și frumos. Fabrica de diplome-litere și științe.

  2. Corect,dar sa se aplice si in învățământul preuniversitar.Vor vedea si părinții daca profesorul care preda o anumită disciplina s a specializat absolvind o facultate serioasă sau o particulară,un masterat obscur,o reconversie profesională. Clasificarea universităților trebuie urmată si de o clasificare a absolvenților,clasificare de care e corect sa se tina seama si pe piata muncii,iar marile colegii sa nu opteze decat pentru absolvenții universităților de calibru.Ar putea fi un criteriu mult mai relevant decat anexa 2 a fișei de evaluare instrumentată în etapele de mobilitate.

  3. Dar ce nu sunt publicate toate CV-urile din toate institutiile statului pentru cei care au functii de conducere?

  4. Să nu se vadă cei care întâi s-au titularizat și abia apoi și-au făcut studiile aferente postului. la o fabrică de diplome.

  5. De ce!? Nu înțeleg, care este scopul!? Vreți și declarațiile de avere, că ale voastre sunt cam goale… Omisiuni, probabil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL 170 de elevi și studenți olimpici vor putea primi burse de cercetare și premii de mii de lei pentru medaliile de la competițiile internaționale științifice, prin programul “Henri Coandă” al Ministerului Cercetării, de la 1 ianuarie 2023

Guvernul a aprobat o hotărâre de guvern (HG), marți seară, prin care se oficializează programul “Henri Coandă” al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), după cum informează executivul într-un comunicat de…
Vezi articolul

Articole întregi din proiectul legii educației, preluate copy-paste într-un proiect de ordonanță de urgență prin care ministerul vrea să înființeze învățământul superior dual / Universitățile ar putea înființa societăți comerciale, iar firmele care intră în consorții duale ar obține beneficii fiscale majore

Articole întregi din proiectul legii învățământului superior sunt luate cu copy-paste și puse într-un proiect de ordonanță de urgență, potrivit documentului pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, care…
Vezi articolul