Dacă părintele anunță dirigintele sau învățătorul că al său copil are simptome, elevul stă acasă și nu se pun absențe, spune ministrul Educației

40.947 de vizualizări
Foto: captură Youtube
Dacă părintele anunță dirigintele sau învățătorul că al său copil are simptome, elevul stă acasă și nu se pun absențe, spune ministrul Educației la Realitatea PLUS. Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că acest lucru va însemna reducerea efectivelor de elevi care vor fi prezenți fizic la cursuri, iar asta va duce automat la o distanțare mai mare a elevilor în clase.

„Elevii care au simptome. Simptomele să știți că sunt apreciate în prima parte a triajului de către părinți. În momentul în care un părinte vine și spune că elevul, „copilul meu nu merge la școală pentru că mi se pare că are simptome”, el nu va veni la școală.

Anticipez, dacă vreți putem să discutăm și pur teoretic, dar real vor fi multe astfel de situații în care pe baza acestui motiv, „mi se pare că al meu copil are simptome”, nu va veni la școală. (…)

Atâta timp cât părintele anunță dirigintele sau învățătorul, nu se pun absențe. Acest lucru va diminua efectivele și va face exact ceea ce trebuie să facă – distanțare mai mare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „părinții au obligația să anunțe unitatea de învățământ cu privire la absența elevului în următoarele situații:

– elevul prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2;

– elevul a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2;

– elevul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 și se află în carantină”.

Foto: captura Youtube


7 comments
  1. După ce m-a instigat la neglijență în serviciu tot ministrul va semna declarația pe care mi-o cere ISJ ul pt situatii neîncheiate desi elevul are jumătate+1 din numărul de absențe pe semestru?

  2. Sunt părinți care nu vor sa își lase copiii la scoala si inventează chestii.
    Cum sa nu pui absenta unui elev absent?
    Pui absenta și dacă se adeverește ca e bolnav, va aduce scutire medicala. Dacă nu, va aduce scutire scrisa de la părinți (au dreptul parca la 5 zile pe semestru motivate de părinți).

    1. Complet de acord. Absentul este absent! sunt 20 ore pe semestru. Se poate mari la 30, de exemplu. Poate ”asista” macar online, pe Classroom, eventual, pentru folosul sau. Simtomele asemanatoare covid, existau si pana acum si se numeau ”raceala” Nu s-a inventat acum raceala. Elevul statea acasa si primea scutire de la medic!

  3. Bună ziua, la nivel teoretic variantele sunt perfecte, dar săracul profesor care predă într-o școală în care există semnal la internet doar într-o sală de clasă, și unde ideea de laptop presupune ca profesorul să vină cu el de acasă, acel profesor trebuie să își care toată aparatura tehnică (laptop care poate avea cameră sau nu …e treaba fiecăruia câți bani are sa dea pe un laptop, videoproiector- cel din școală este atât de vechi ca nu mai merge pe laptopurile noastre mai noi, cu el în fiecare zi….în cazul în care vreun elev nu poate ajunge la școală. Totodată , dacă acel profesor face naveta cu trenul, microbuzul și între sate cu taxiul local, sau poate cu căruța, bănuiesc că va călători cu geamantanul pentru a putea căra, în fiecare zi echipamentul personal pe care îl are sau pentru a asigura învățământul și pentru cei care nu învață la liceele de prestigiu din capitală. Am înțeles că învățământul trebuie să ofere egalitate de șanse, dar nu și în România, unde acesta se face doar pe hârtie, socotind situațiile ideale!!! Eu personal l-aș invita pe domnul ministru să viziteze și astfel de școli care arată realitatea din învățământul românesc, înainte de a oferi scenarii și variante pe ceea ce imaginează dumnealui că se întâmplă în școli. Din pacate realitatea nu corespunde cu visul. Deja facem performanță din nimic!!! Noi cei de la țară!!!! Vă mulțumim că ne socotiți atunci când faceți aceste afirmații, pe noi cei care muncim aducând bani de acasă pentru a-i ajuta pe elevi și care facem această meserie fără se ne uităm în portofel ( altfel am fi renunțat de mult pentru că la o simplă socoteală ieșim în pierdere). Mulțumesc

  4. Atat de tampit! “Aceste lucru va diminua efectivele și va face exact ceea ce trebuie să facă – distanțare mai mare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
    Adica mai clar nici nu se putea: ne bazam pe imbolnaviti ca sa reducem efectivele…fix ca in viata reala!

  5. Să nu-i pui absență, adică să-l treci prezent (când nu este) se numește fals în acte… și/sau abuz în serviciu.

    1. Excelent!
      Ba chiar e instigare la neglijență în serviciu!

      De la universitate se trage.
      Sunt profesori care s-au obișnuit cu 1/3 din studenți la cursuri si cred ca merge asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Achizițiile pe programul de dotare a școlilor, estimat la aproape un miliard de euro, sunt blocate de aproape două luni. Ministerul Fondurilor Europene nu a făcut nici acum normele de aplicare, iar Manualul beneficiarului nu poate fi elaborat fără acestea

Școlile și primăriile nu pot face nicio achiziție din programul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin PNRR,…
Vezi articolul

Numărul minim și maxim de elevi pentru fiecare clasă și de copii dintr-o grupă, conform Legii învățământului preuniversitar / Se va aplica din anul școlar 2024-2025, doar pentru formațiuni de studiu noi: grupa mică, clasa pregătitoare și a IX-a

Ministerul Educației a publicat informații despre care este numărul minim/maxim de copii dintr-o grupă sau clasă, conform noii Legi a învățământului preuniversitar, pe pagina de Facebook. Prevederile se vor aplica…
Vezi articolul