VIDEO Decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale, spune ministrul Educației

12.245 de vizualizări
Descentralizarea deciziei de a deschide școlile pe 14 septembrie este luată în calcul „până la nivelul unității de învățământ”, în funcție de numărul de îmbolnăviri din localitate sau județ, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la „Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Anisie a spus că avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și că încă așteaptă din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În funcție de acestea pot fi anunțate și deciziile.

Monica Anisie: După cum observați situația nu este chiar foarte bună. Există de la o zi la alta un număr tot mai mare de îmbolnăviri”

Moderator: Luați în calcul la acest moment o descentralizare a formulei în care vor învăța copiii? descentralizare a deciziei, dacă deschid școlile total sau nu, în funcție de numărul de îmbolnăviri la nivelul județului, orașului, comunității locale?

Monica Anisie: Se ia în calcul și o astfel de variantă. Să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

O descentralizare a decizie de deschidere sau nu a școlii și în ce condiții ar însemna ca fiecare unitate să poată evalua situația din localitate sau din zona sa și dacă nu sunt cazuri de infectare să poată deschide porțile pentru toți elevii, cu distanțare fizică și norme sanitare, iar daca sunt multe cazuri, școala să rămână închisă și educația să fie online.

Un exemplu de descentralizare a fost anunțat de Republica Modova. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că decizia de deschidere a școlilor va fi luată de fiecare autoritate locală în parte.

Vezi aici toate declarațiile ministrului Educației la Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Monica Anisie/Captura World Vision


2 comments
  1. In sfarsit o idee superba. Mai ales ca si moldovenii au venit cu ea. Sa nu uitam ca mai ales in rural, elevi sunt mai putini intr-o clasa si daca nu sunt cazuri de covid, deschiderea fizica este mai mult decat propice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Costul standard per elev, pentru anul 2021, aprobat de Guvern. Nicio creștere pentru salarii, dar o majorare până la 36% în mediul rural pentru componenta cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor, bunuri și servicii

Costul standard per elev, pentru anul 2021, a fost aprobat de Guvern prin hotărâre joi, 25 martie, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației la finalul ședinței Executivului. Cîmpeanu a spus…
Vezi articolul

OFICIAL Profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pe anul 2022, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial / Impozitarea cu 145 de lei se face în luna acordării

Ordinul prin care profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial. Aceste vouchere vor…
Vezi articolul

Legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, spune Sorin Cîmpeanu, senator liberal / Ligia Deca anunțase procedură accelerată de trecere a proiectelor prin Legislativ

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, senator liberal și membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, a declarat miercuri că proiectele de Legi ale educației vor fi discutate în Parlament…
Vezi articolul