Departamentul Educaţiei din SUA anunţă că va disponibiliza aproape jumătate din personalul său

704 vizualizări
Linda McMahon si Donald Trump la inceputul primului mandat al acestuia / Foto: Facebook
Departamentul Educaţiei din SUA a anunţat marţi că va disponibiliza aproape jumătate din personalul său, o nouă ilustrare a dorinţei administraţiei preşedintelui Donald Trump de a reduce povara statului federal, informează miercuri AFP preluată de Agerpres.

„Departamentul a început astăzi (marţi – n.r.) o reducere a efectivelor sale ce va viza aproape 50% din personalul său”, a anunţat instituţia într-un comunicat, precizând că angajaţii vizaţi vor fi plasaţi în concediu administrativ începând cu 21 martie.

Aceste disponibilizări „reflectă angajamentul Departamentului Educaţiei în favoarea eficacităţii, responsabilităţii şi a garanţiei că resursele sunt desfăşurate acolo unde acestea contează cel mai mult: către elevi, părinţi şi profesori”, a subliniat Linda McMahon, secretar al educaţiei, în comunicat.

Mai multe mass-media americane au relatat săptămâna trecută că Donald Trump, care nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a suprima Departamentul Educaţiei, ar pregăti destructurarea lui.

Aceste publicaţii, cu Wall Street Journal în frunte, invocau în acest sens un proiect de ordin executiv care o însărcina pe McMahon, cofondatoarea societăţii de lupte libere World Wrestling Entertainment (WWE), să îşi destructureze propriul departament.

Potrivit proiectului textului, Linda McMahon va fi însărcinată „să ia măsurile necesare pentru a facilita închiderea Departamentului Educaţiei” în „limita a ceea ce este potrivit şi permis de lege”.

Donald Trump a promis în timpul campaniei sale că se va debarasa de acest departament, pentru a transfera atribuţiile lui statelor americane, care deţin deja ceea mai mare parte a competenţelor în materie.

El a numit-o de atunci pe Linda McMahon, cu misiunea de „a se trece singură în şomaj”.

Înfiinţat în 1979 în timpul preşedinţiei lui Jimmy Carter, Departamentul Educaţiei nu poate fi desfiinţat complet fără adoptarea unei legi ce necesită 60 de voturi în Senat, unde republicanii dispun în prezent de 53 de mandate.

Citește și:
Departamentul pentru Educație din SUA – luat în vizor de Administrația Trump: zeci de contracte anulate, cercetători din domeniul educațional puși să sisteze lucrul imediat
Fondatoarea imperiului de lupte în scop de divertisment World Wrestling Entertainment, Linda McMahon – propunerea președintelui-ales Donald Trump pentru portofoliul Educației, în viitorul guvern al SUA
Trump ameninţă şcolile şi universităţile care „permit manifestaţii ilegale” și studenții care protestează / „Agitatorii vor fi trimişi la închisoare şi/sau expulzaţi definitiv către ţările lor de origine. Studenţii americani vor fi definitiv excluşi sau, în funcţie de infracţiunea lor, arestaţi” / Reacții și în mediul universitar românesc
Cât de realizabile sunt promisiunile lui Trump de a schimba curriculumul în școlile americane? Descentralizarea îl va împiedica să facă prea multe, spun unii experți / Alții atrag atenția că respectarea regulilor nu e punctul forte al primului inculpat ales președinte al SUA
Școlile și universitățile americane se pregătesc de ani dificili în următorul mandat Donald Trump, câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA, spune presa de specialitate de peste Ocean / În campania lui, educația a fost tratată marginal și criticată pentru banii cheltuiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce declanșează comportamentul cyberstalkerilor. Diana Ioaneș, psiholog școlar: Stalker-ul, la încheierea unei relații, trăiește un sentiment de abandon exagerat de puternic, reiterat pe fondul unui atașament nesigur din copilărie. Care este forma corectă de parenting care poate proteja victimele

Părinții care doresc să-și protejeze copiii de cyberstalking și cyberbullying „ar trebui să încerce să creeze cu propriul copil o relație de încredere, de susținere, și mai ales în adolescență…
Vezi articolul