Din nou în coada listei: România e țara cu cele mai mici alocări bugetare pentru cercetare și dezvoltare din UE

267 de vizualizări
Foto: Eurostat
În 2021, totalul alocărilor bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare în întreaga UE s-a ridicat la 109,25 miliarde de euro, echivalentul a 0,8% din PIB. Aceasta reprezintă o creștere de 6 % față de 2020 și o creștere de 35 % față de 2011, arată datele Eurostat. România e în coada listei, cu cea mai mică alocare pe cap de locuitor, notează Economedia.ro.
  • C&D este un element central pentru multe politici la nivel european și național care vizează creșterea competitivității economiilor UE și a bunăstării cetățenilor săi, subliniază Eurostat.

Statisticile privind aceste alocări oferă o perspectivă asupra priorității pe care guvernele o acordă diferitelor activități publice de finanțare a cercetării și dezvoltării și sunt legate de aspectele politice prin intermediul unei clasificări pe “obiective” sau “scopuri”.

În 2021, alocările bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare la nivelul UE s-au ridicat la 244 euro pe persoană, ceea ce reprezintă o creștere de 33% față de 2011 (184 EUR pe persoană). Cele mai mari alocări au fost înregistrate în Luxemburg (689 euro pe persoană), urmat la distanță de Danemarca (530 euro) și Germania (471 euro).

Citește mai mult pe Economedia.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Salonul de la Geneva a ajuns să impună un nou tip de alfabet pentru nevăzători în școala românească. Specialiști: “Așa-zisul alfabet nu prea ar putea să aibă aplicații foarte utile. Este mai mult o chestie de PR”

România va deveni, oficial, prima țară din lume care implementează Alfabetul Scripor destinat nevăzătorilor și care a fost premiat la Salonul de Invenții de la Geneva – a anunțat Ministerul…
Vezi articolul

Primele competiții de proiecte de cercetare din 2021, cu un buget cumulat de 100 de milioane de lei, puse în dezbatere publică. Ambele au drept scop sprijinirea tinerilor cercetători

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat în consultare publică, pe platforma UEFISCDI, pachetele de informații pentru primele două competiții de proiecte – Proiecte de cercetare postdoctorală și Proiecte de…
Vezi articolul